Leder

Meget mere til fælles

4.5.2020

af

Foto: Djøf

Foto: Djøf

"Corona har for alvor lært os mange ting på den hårde måde," skriver Hanne Fugl Eskjær, formand for Offentlige Chefer i Djøf, i sin leder.

Corona-krisen har sat et voldsomt aftryk på Danmark og resten af verden. Og gør det fortsat, nu hvor vi langsomt er ved at få samfundet tilbage på normalt spor – eller noget der ligner. Hvor hurtigt det kommer til at gå, er naturligvis en svær balance mellem sundhedsmæssige og økonomiske omkostninger.

Som formand for de offentlige chefer i Djøf er jeg stolt over at kunne iagttage den enorme omstillingsparathed, der har kendetegnet den offentlige sektor i denne krisetid. Det kræver hurtige analyser, svære valg og klar kommunikation. Det kræver også helt nye arbejdsgange og samarbejdsformer, når samfundskritiske funktioner skal udføres, og den daglige drift løses bedst muligt.

Nu hvor vi skal åbne for samfundet igen, skal der også findes nye løsninger. Det forudsætter et fortsat tæt og tillidsfuldt samarbejde – også på vores arbejdspladser – for at få en ny hverdag til at fungere.

Corona har for alvor lært os mange ting på den hårde måde.

Krisen har vist, at det er muligt at agere hurtigt og effektivt under helt anderledes og nye ledelsesbetingelser. Vi har formået at skabe resultater, selv om mange har arbejdet hjemmefra eller på behørig afstand af medarbejdere, chefgrupper og sparringspartnere.

Den har også bekræftet, at der ikke er en modsætning mellem en velfungerende og effektiv offentlig sektor og den private sektor. Begge er gensidigt afhængige af, at der kan ageres hurtigt og smidigt, når det er påkrævet.

Og hvis nogen var i tvivl før, så er jeg overbevist om, at corona-krisen også har dokumenteret, at det er helt afgørende med gensidig respekt, involvering, dialog og partnerskaber med andre faggrupper, når vi skal videreudvikle den offentlige sektor. For selv om vi aktuelt bruger alle kræfter på at bekæmpe corona-krisen og bringe samfundet bedst muligt igennem, kommer der på et tidspunkt fokus på andre politiske områder. Det gælder bl.a. nærhedsreformen og behovet for mere tillid og mindre bureaukrati i den offentlige sektor og i samfundet over én bred kam.

Djøfs kampagne 'Mere til fælles' er mere aktuel og relevant end nogensinde. En reform af den offentlige sektor kan kun virkeliggøres i et tæt og tillidsfuldt samarbejde på tværs af faggrupper og sektorer. Sammen har vi nemlig mere til fælles. Djøf kan og skal være med til at skabe rammen for dialog og række hånden ud til fagprofessionelle og andre interessenter. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet