Corona

Flere melder sig ind i Djøf og a-kasse

28.4.2020

af

PR-foto

PR-foto

Både Djøf og Akademikernes A-kasse oplever en medlemsfremgang, der ligger væsentligt over niveauet for indmeldelser i samme periode sidste år. Samtidig er der også færre, der forlader Djøf.

Nye medlemmer strømmer til hos såvel Akademikernes A-kasse som Djøf. Er det corona-situationen, der spiller ind? Muligvis.

Akademikernes A-kasse (AKA) har i hvert fald oplevet, at omkring 25 % flere djøfere meldte sig ind i perioden 1. januar - 31. marts i år i forhold til samme periode i sidste år. I 2019 var indmeldelsestallet i første kvartal nemlig på 1.387 mod 1.663 i år.

Antallet af nye medlemmer i Djøf ligger også 15 % højere end sidste år. Samtidig har der været 5 % færre udmeldelser.

Fremgang blandt betalende medlemmer

Både i Djøf og hos AKA har der været ekstra travlt ved telefonerne.

Hos AKA mener adm. direktør Villy Dyhr, at det er nærliggende at koble den ekstra travlhed og de flere indmeldelser til Covid-19-krisen.

”Vi har ikke spurgt hver enkelt, hvorfor de melder sig ind lige nu. Men vi har da en klar fornemmelse af, at corona spiller ind, for a-kasserne er selvfølgelig en vigtig del af samfundet, når den her slags kriser opstår. Det går op for nogle, at det nok er en god idé at være bedre sikret gennem et medlemskab af en a-kasse. Så jeg tænker da, at det er derfor, vi ser det her medlemsopsving,” siger Villy Dyhr.

De øvrige akademikere er endnu mere ivrige end djøferne til at melde sig ind. Samlet set har AKA oplevet mere end en fordobling af nye medlemmer i forhold til samme periode sidste år.

Det usædvanlige er, at medlemsfremgangen er blandt såkaldt ’betalende’ medlemmer, siger Villy Dyhr.

”Normalt hverver vi flest studerende, der har gratis medlemskab, indtil de bliver kandidater. Men hos dem ligger indmeldelsesniveauet faktisk en anelse lavere end sidste år. Så den medlemsfremgang, vi ser, er altså blandt folk, der allerede er i job og dermed også er betalende medlemmer.”

'For en sikkerheds skyld'

Carsten Odgaard, chefkonsulent i Djøfs Medlemsservice, er ikke helt så overbevist om, at det ekstra hop i medlemstilvæksten i Djøf skyldes Covid-19-krisen.

”Jeg tror ikke, det decideret kan tilskrives corona. Vores vækstkurve ligger faktisk, som vi havde forventet, fordi vi i gennem den seneste tid har fokuseret ekstra meget på vores hverve-indsats.”

Med udviklingen i udmeldelserne er det en anden snak, mener han.

”Jeg tror mere på, at der er en direkte sammenhæng mellem faldet i antallet af udmeldelser og corona-krisen. Flere af dem, der måske havde overvejet at melde sig ud, bliver måske nu ’for en sikkerheds skyld’,” siger Carsten Odgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Djøf
Job
Villum Fonden
Job
KL - Kommunernes Landsforening
Job
Wonderful Copenhagen
Job
Hvidovre Kommune
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet