DJØF

Djøfs repræsentantskab vedtager ny kontingentstruktur

29.4.2020

af

Screengrab

Screengrab

For første gang i 10 år bliver det dyrere at være medlem af Djøf. Men kun for de erhvervsaktive. Det sagde medlemmerne ja til på Djøf repræsentantskabsmøde, som i år blev afholdt digitalt.

Da Djøf afholdt sit årlige repræsentantskabsmøde fredag d. 24. april, var det usædvanligt på flere planer. Dels fordi corona-krisen gjorde det nødvendigt at afvikle mødet digitalt – dels fordi det for første gang i et årti blev besluttet at hæve kontingentet.

Inden repræsentantskabet nåede til den del af dagsordenen, lagde Djøfs formand Henning Thiesen ud med at tale om corona-krisen i sin mundtlige beretning, som repræsentantskabets medlemmer kunne følge derhjemme på deres skærme.

Epidemien har kostet menneskeliv, skabt arbejdsløshed, medført konkurser og skilt os alle ad. Men den har også skabt sammenhold blandt danskerne og opbakning til myndighederne. Og den har vist offentligheden den rolle, som djøferne spiller – sammen med alle de andre faggrupper – for at samfundet til at hænge sammen, sagde han.

"I en krisesituation som denne oplever vi det meget tydeligt. I front står naturligvis de sundhedsfaglige faggrupper. Det er dejligt at opleve befolkningens anderkendelse, fx når beboere klapper ud af deres vinduer hver aften for at hylde sundhedspersonalet. Men vores medlemmer bliver også anerkendt for deres store indsats."

Bl.a. i tråde på LinkedIn, hvor djøferne anerkendes for at være 'stille helte', der holder samfundsmaskinen kørende på trods af nedlukningen og sikrer, at retningslinjer, hjælpepakker, hjemhentning og meget andet bliver gennemført.

"Den anerkendelse er fuldt fortjent og værd at være stolt over," fastslog Henning Thiesen.

Coronaen har givet arbejdsmarkedet et hårdt slag. Henning Thiesen understregede, at Djøf er forberedt på at bruge mere tid på ledige nyuddannede, end det hidtil har været nødvendigt, fordi djøf-dimittenderne før corona-krisen har hørt til dem med lavest ledighed.

Så meget stiger dit kontingent

Repræsentantskabet vedtog – ved digital afstemning – en ny kontingentstruktur. Den indebærer, at de erhvervsaktives kontingent for første gang i 10 år nu stiger lidt.

Det skyldes ikke forventede corona-tilbageslag på Djøfs økonomi, selvom der vil komme nogle, men dem er Djøf rustet til.

Formålet er at få flere unge medlemmer ind i Djøf. Den nye kontingentstruktur betyder nemlig, at Djøf på linje med de fleste andre AC-forbund nu kan tilbyde studerende gratis medlemskab det første år.

Samtidig får nyuddannede, som er ledige, nedsat deres kontingent i op til to år.

"Det har været vores akilleshæl i mange år, at vi ikke har haft sådant et tilbud. Det har betydet, at vi har mistet mange unge medlemmer," forklarede Henning Thiesen.

Til gengæld stiger kontingentet for de erhvervsaktive pr. 1 juli i år med 3,9 % – svarende til 33 kr. i kvartalet. Det er efter skat 22 kr. i kvartalet og 7 kr. pr. måned.

Men Djøf vil fortsat ligge på samme niveau som de allerbilligste forbund i AC-familien, understregede Djøfs direktør, Tomas Therkildsen, da han var på skærmen for at gennemgå den nye kontingentstruktur.

Djøf skal i top på det digitale

Kontingentstigningen betyder også, at der bliver råd til yderligere investeringer i Djøfs digitale udvikling.

Djøfs ambition er at blive bedst til digital tilstedeværelse blandt sammenlignelige AC-forbund. Her spiller Dit Digitale Djøf på mobilen en hovedrolle. Medlemmerne skal kunne gøre det hele på deres smartphone.

"De skal kunne melde sig ind og ud, tilmelde sig arrangementer, modtage rådgivning og dele viden med hinanden via deres mobiler," forklarede Henning Thiesen.

Dit Digitale Djøf er det ene af i alt fire temaer i Djøfs strategi frem mod 2022 og videre mod 2025.

De tre andre er:

En del af løsningen – som fokuserer på djøfernes bidrag i et samfund med større sammenhængskraft.

Det gode arbejdsliv – som belyser udfordringer og udvikler løsninger, som gør arbejdslivet bedre.

Det attraktive medlemskab – som øger relevansen af medlemskabet, så flere medlemmer fastholder deres medlemskab, og flere nye melder sig ind.

Det blev godkendt af repræsentantskabet med stor opbakning.

Det samme blev den afgående bestyrelses forslag til nye medlemmer af Djøfs 10 personer store bestyrelse. Se den nye bestyrelse i boksen under artiklen.

Læs formandens beretning

Her kan du læse hele Djøf-formand Henning Thiesens mundtlige beretning fra det digitalt afholdte repræsentantskabsmøde

Djøfs bestyrelse

Efter repræsentantskabsmødet består Djøfs bestyrelse af:

  • Henning Thiesen (formand)
  • Henrik Funder (næstformand)
  • Sara Gundelach Vergo (næstformand)
  • Anne Bach Waagstein
  • Hanne Fugl Eskjær
  • Johanne Vase Legarth Nordmann
  • Katrine Bjerre Milling Eriksen
  • Kristian Nysom Lassen
  • Mads Bielefeldt Stjernø
  • Mathias Krarup

De 10 er valgt for de næste to år frem til Djøfs ordinære repræsentantskabsmøde i marts-april 2022.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Færdselsstyrelsen
Job
Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Job
Slagelse Kommune
Job
Kriminalforsorgen
Job
Socialpædagogerne
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet