Studiejob

Mathias arbejder blandt producere og verdenskendte DJs

25.2.2020

af

Privatfoto

Privatfoto

Allerede før han startede på studiet, scorede CBS-studerende Mathias Horn sit drømmestudiejob hos et musikselskab. Djøfbladet har spurgt, hvordan han gjorde, og hvad han lærer.

20-årige Mathias Horn er i gang med andet semester på bacheloren i International Business i Asien på CBS. Og så arbejder han ved musikselskabet GL Music Entertainment med titlen Royalties Assistant.

Han startede hos selskabet i sit sabbatår efter gymnasiet, hvor han arbejdede med at opdage nye kunstnere. Arbejdsopgaverne voksede, og nu arbejder han primært med ophavsret. Det indebærer bl.a. at sørge for, at pengene bliver fordelt rigtigt, når en sang spilles i radioen eller på Youtube.

Hvad er det fede ved jobbet?

”Vi kan sidde og lave forretning, og på samme tid går der producere forbi, der er i gang med at producere store numre, og der bliver holdt camps med verdenskendte DJ’s. Det er en vildt fedt branche og et sjovt, kreativt arbejdsfællesskab. Og så laver jeg det, jeg gerne vil. Jeg har ikke fået et job i – ja, hvad ved jeg – et revisorfirma, fordi det passer til mit studie. Jeg har drejet mit studie hen mod nogle af mine interesser.”

Så du kan trække paralleller mellem studie og job?

”Ja, det skulle man måske ikke tro, men jeg kan sagtens trække erfaring med over. Jeg kan genkende flere af de teorier, vi har haft på studiet, i mit arbejde. Vi har fx lært om licenser på businessdelen af studiet, og det har en del med mit arbejde at gøre. Og så går jobbet jo også på tværs af landegrænser.”

Hvad får du ud af jobbet?

”Jeg får arbejdserfaring. Jeg ser, hvordan hele processen fungerer – fra sangen optages i studiet, til den bliver spillet i radioen. Jeg lærer om rettigheder og er med til at påvirke processen. Derudover får jeg udvidet mit netværk – jeg lærer en hel masse interessante mennesker at kende. Og det er også mennesker, der er ligesindede på den måde, at de vil det samme som mig og kan inspirere mig.”

Du skal nok tænke over, at du til jobsamtalen ikke skal tale, som om det er dig, der skal få noget ud af det. Det skal være dig, der kan give dem noget

Hvordan fandt du stillingen?

”Jeg så stillingen på nettet. Jeg skrev en mail, og så gik der ret lang tid uden svar. Så jeg skrev en rykker, og så blev jeg taget ind til samtale. Og der bondede jeg bare med min nuværende chef, tror jeg.”

Hvorfor søgte du stillingen?

”Jeg vil gerne arbejde med forretning inden for underholdnings- og musikbranchen. Jeg ser de her år, jeg har nu med SU og frihed, som en mulighed for at skrabe så meget viden som muligt sammen, som jeg så kan bruge senere hen. Og så er lønnen egentlig bare et ekstra gode. Sådan var der især i sabbatåret. Da ville jeg gerne finde ud af, hvad jeg det var, jeg ville. Jeg havde tænkt, at jeg gerne ville arbejde inden for underholdningsbranchen – men ville det være lige så fedt, som jeg troede? Det blev det så.”

Hvorfor tror du, at du fik jobbet?

”Jeg tror, at de kunne se, at jeg var ambitiøs og virkelig brændte for det her. Jeg tror også, at det var, fordi de havde mulighed for at forme mig, og det var jeg klar på.”

Hvis du skulle give et råd til andre jobsøgende, hvad skulle det så være?

”Du skal nok tænke over, at du til jobsamtalen ikke skal tale, som om det er dig, der skal få noget ud af det. Det skal være dig, der kan give dem noget. Så selvom du måske ikke har så mange kompetencer, så kan du komme med et højt ambitionsniveau og drive. Og når man er ung, så er det nok også bare nemmere for arbejdsgivere at forme én.” 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Grønlands Selvstyre, Skattestyrelsen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Fiskeri og Fangst
Job
Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Job
Århus Statsgymnasium
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Fiskeri og Fangst
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet