Straf

Bortviste CBS-studerende kan ikke få SU

19.2.2020

af

PR-foto: Bjarke MacCarthy/CBS

PR-foto: Bjarke MacCarthy/CBS

De CBS-studerende, der i december blev bortvist efter en ølstafet, mister også retten til SU. Det sker, på trods af at universitetet selv tidligere har nævnt, at det kunne være muligt at beholde uddannelsesstøtten.

10 studerende blev i december sidste år midlertidigt bortvist fra Copenhagen Business School, fordi de i deres virke som introvejledere havde afholdt en ølstafet for de nystartede studerende. Det forbyder universitetets reglement for introforløbet.

Djøfbladet var dengang i kontakt med en af de ramte studerende. Han fortalte, at en midlertidig udskrivning af universitetet ramte ham på bl.a. SU’en og hans udvekslingsmuligheder.

I januar i år kom det frem, at CBS rent juridisk ikke måtte udskrive de studerende midlertidigt. Så de blev genindskrevet, og det åbnede muligheden for at få SU’en tilbage.

Men nu skriver Berlingske, at de studerende alligevel ikke får deres SU tilbage, og at det var CBS – og ikke SU-styrelsen – der har hindret dette.

CBS åbner og lukker SU-mulighed

I artiklen fra Berlingske fremgår det, at flere af de 10 midlertidigt bortviste studerende søgte SU igen, da de blev genindskrevet – og at anmodningerne blev godkendt af Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte.

Alligevel får de ikke uddannelsesstøtten igen. Det skyldes, at CBS selv vurderede, at de studerende ikke var SU-berettigede. Til Berlingske forklarer studiechef Bitta Nielsen følgende: ”De studerende kan ikke få SU, fordi de ikke er i gang med at gennemgå en uddannelse, da de er midlertidigt bortvist.”

Tilbage i januar var det ellers CBS selv, der omtalte muligheden for at få SU’en tilbage, da de studerende blev skrevet ind på uddannelsen igen.

De studerende fik besked om, at de var genindskrevet, i et såkaldt tillæg til den oprindelige afgørelse, og i en pressemeddelelse skrev CBS samtidig: ”Tillægget kan muligvis også have betydning for forhold for de studerende, der ligger uden for CBS’ indflydelse, fx de studerendes boligsituation og deres adgang til SU i bortvisningsperioden.”

De midlertidigt bortviste studerende kan genoptage deres studier til april. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
KL - Kommunernes Landsforening
Job
Djøf
Job
Villum Fonden
Job
Wonderful Copenhagen
Job
Hvidovre Kommune
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet