Offentlig løn

Se hvad dine kolleger fik i engangsvederlag

8.1.2020

af

Illustration: Lukpedclub/Shutterstock

Illustration: Lukpedclub/Shutterstock

Djøfs nye lønstatistik rummer mere end bare almindelig månedsløn. Du kan også se arbejdstiden, hvor mange der fik engangsvederlag, og hvilke personalegoder andre offentligt ansatte har. Vi er dykket ned i tallene og præsenterer et udpluk.

Nåede du ikke lige at nærstudere årets lønstatistik for de offentligt ansatte djøfere, da den poppede op i din indbakke torsdag umiddelbart før jul?

Hvis ikke, så har vi samlet et par pluk om noget af alt det, der ligger uden om grundlønnen: Engangsvederlag og personalegoder – men først kaster vi lige et blik på arbejdstiden. 

Her viser lønstatistikken, at overenskomstansatte djøfere i staten i gennemsnit arbejder 40,9 timer om ugen. Ude i regionerne er tallet 38,4 timer, mens det er 38,2 timer i kommunerne.

Her er dine kollegers engangsvederlag

Så er der engangsvederlagene.

I departementerne fik 36 % af fuldmægtigene og 53 % af specialkonsulenterne et engangsvederlag (i gennemsnit hhv. 19.458 kr. og 24.913 kr.).

I statens styrelser/institutioner fik 34 % af fuldmægtigene og 44 % af specialkonsulenterne et engangsvederlag (i gennemsnit hhv. 17.391 kr. og 21.213 kr.)

I kommunerne fik 32 pct. % fuldmægtigene og 27 % af specialkonsulenterne et engangsvederlag (i gennemsnit hhv. 13.813 kr. og 14.786 kr.)

Ude i regionerne var det markant færre af de overenskomstansatte, der fik engangsvederlag. Det gjaldt 9 % af fuldmægtigene og 15 % af specialkonsulenterne (i gennemsnit 13.333 kr. og 12.520 kr.).

Pc, bærbar og tablet hyppigste personalegode

29 % af djøferne i kommuner og regioner og 19 % af djøferne i staten har ingen personalegoder overhovedet. Til sammenligning gælder det samme kun 8 % af de privatansatte djøfere uden ledelsesansvar.

Det hyppigste personalegode blandt de offentlige djøf-medarbejdere er hjemmepc/bærbar pc/tablet. Det har 57 % i staten og 49 % i kommuner/regioner. I den private sektor har 67 % af de menige djøf-medarbejdere hjemmepc/bærbar/tablet som en del af lønpakken.

47 % af de privatansatte får betalt internet/mobilt bredbånd. Blandt ikke-cheferne i den offentlige sektor gælder det blot 14 % i staten og 7 % i kommuner/regioner.

På side 13 i årets lønstatistik kan du se hele listen over, hvilke personalegoder djøferne i stat og kommuner/regioner har. Du finder lønstatistikken her (kræver login).

Her er nogle af årets nye stillingsbetegnelser

Der opstår hele tiden nye stillingsbetegnelser.

Djøfs Rådgivning samler dem ind via medlemskontakt og fra medlemmer, som på anden vis indrapporterer det. Når der er 'hits' nok på en ny stillingsbetegnelse, bliver den taget med i næste års spørgeskema om løn til medlemmerne.

Her er otte af de nye stillingsbetegnelser, som kom med i årets lønstatistik:

I kommunerne:

  • BI-udvikler/-konsulent (BI = Business Intelligence)
  • Data Protection Officer (DPO)
  • Digitaliseringskonsulent
  • Udbudskonsulent

I regionerne:

  • BI-udvikler/-konsulent
  • Kvalitetskonsulent

I staten:

  • Udviklingskonsulent
  • Underviser
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Erhvervsministeriets Departement
Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Roskilde Handelsskole
Job
Økonomistyrelsen
Job
Social- og Boligstyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet