Nedskæringer

Danske Bank skærer djøf-stillinger væk

15.1.2020

af

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Cirka 2.000 medarbejdere i Danske Banks hovedsæde og stabsfunktioner har fået at vide, at de kan søge om en frivillig fratrædelse senest den 31. januar. Hvor mange banken ønsker at sige farvel til, er endnu uvist, men der skal skæres ned på flere områder med mange djøfere.

Danske Bank har tilbudt omkring 2.000 ansatte en frivillig fratrædelse. Det drejer sig om medarbejdere i hovedsædet og i forskellige stabsfunktioner, hvor bankens Djøf-medlemmer især sidder.

Djøf har kontaktet dem alle, men har indtil videre kun talt med ét medlem, der ønsker at tage imod en frivillig fratrædelsesaftale, men medlemmet var i forvejen i et fratrædelsesforløb. Ingen har altså meldt sig frivilligt endnu.

Tilbuddet til de berørte afdelinger gælder frem til 31. januar.

Hidtil har ansættelsesstop været et af instrumenterne til at reducere omkostningerne, men som led i en medarbejderreduktion går Danske Bank nu altså skridtet længere. Fredag i sidste uge sendte de vilkårene ud for en eventuel frivillig fratrædelsesaftale.

Tilbuddet om frivillig fratrædelse er bl.a. sendt ud til medarbejdere og chefer, der arbejder med HR, forretningsudvikling, kommunikation, brand & marketing, finansiel udvikling og på CFO-området.

Uvist hvor mange banken skal sige farvel til

Anne Knøs, der er midlertidig HR-chef, skriver i en mail, at Danske Bank ikke har et tal på, hvor mange de gerne ser, der søger en frivillig fratrædelse. Djøfbladet har også spurgt hende, hvor mange banken skal afskedige, hvis der ikke er nok, der melder sig.

”Vi har ikke en konkret forventning til, hvor mange medarbejdere der vil søge eller for den sags skyld, hvor mange vi skal være på sigt, så jeg vil ikke på nuværende tidspunkt spekulere i behov for eventuelle yderligere tiltag,” skriver hun.

Vil alle, der ønsker det, blive tilbudt en frivillig fratrædelse?

”Der er åbnet for, at alle i de udvalgte områder kan søge, og min forventning er, at langt de fleste, der søger, også vil få ja til ansøgningen,” svarer Anne Knøs.

Hyrer stadig på særlige områder

Der er i en årrække skåret ned på den samlende medarbejderstab i den finansielle sektor, men samtidig er antallet af akademikere, herunder djøfere, vokset. Men nogle af de akademiske stillinger ser nu altså ud til at blive skåret væk igen.

Ifølge Jyllands-Posten har Nordea også ansættelsesstop, mens Jyske Bank har ’skærpet opmærksomhed på eksterne ansættelser’. Her kan afdelinger ikke slå stillinger op og ansætte udefra uden direktionens godkendelse. Sydbank har et delvist ansættelsesstop, hvilket betyder, at kun ’strategisk vigtige’ stillinger slås op.

Men selv om der nu både er ansættelsesstop og opfordring til frivilligt at sige farvel til en ansættelse i Danske Bank, er der også her en kattelem åben for nyansættelser – også djøfere.

”Der er generelt indført et ansættelsesstop, men som vi har sagt fra starten af, vil der kunne ske ansættelser inden for områder som fx compliance. Og som led i vores plan for at blive en bedre bank kommer vi til at investere op til 2 milliarder kroner ekstra i 2020, hvilket også vil indebære ansættelser i andre områder,” skriver Anne Knøs i sin mail. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Djøf
Job
Villum Fonden
Job
KL - Kommunernes Landsforening
Job
Wonderful Copenhagen
Job
Hvidovre Kommune
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet