Læserbrev

Kritik af JØP

12.8.2019

af

Foto: Privatfoto

Foto: Privatfoto

JØPs medlemsdemokrati er et skindemokrati, skriver Lars Wismann i dette debatindlæg. JØP svarer på kritikken.

Det er groft manipulerende og misvisende, når JØP den 4. juli 2019 sendte alle medlemmerne en mail med budskabet om, at medlemmerne har valgt den nye bestyrelse.

Medlemmerne har alene valgt de fire menige medlemmer af bestyrelsen. Således er hverken formand, næstformanden og yderligere et medlem af pensionskassen valgt af medlemmerne, idet disse udpeges af DJØFs hovedbestyrelse. Når 84 % af JØPs medlemmer betragter valget af de fire bestyrelsesmedlemmer som fuldkommen uinteressant, afslører det, at JØP ikke er en demokratisk forening. Var hele bestyrelsen på valg blandt medlemmerne, ville stemmetallet sandsynligvis være langt større. Hvad der praktiseres i dag, er et rent skindemokrati. Måske skyldes den manglende interesse for JØP, at ca. 85 % af JØPs medlemmer ikke har et frit pensionskassevalg. JØPs medlemmer er for de 85 % vedkommende tvangsindlagte medlemmer igennem deres overenskomst.

Med venlig hilsen

Lars Wismann, frivilligt medlem af JØP siden 1984, cand.merc., ejendomsmægler og valuar


Svar fra JØP

Kære Lars Wismann

I JØP er vi glade for stemmeprocenten på næsten 16 % ved bestyrelsesvalget. Det er ganske flot og en væsentlig stigning set i forhold til sidste valg for to år siden, hvor stemmeprocenten var 9,4 %.

Om det er højt eller lavt i forhold til andre valg til bestyrelser, er nok lidt en smagssag. Hvis man ser på valg til eksempelvis Tryghedsgruppen, var stemmeprocenten 14 %, mens den hos en af de akademiske, faglige organisationer for nylig lå på omkring 20 %. Vi er glade for medlemmernes engagement og vil gerne arbejde for at øge dette.

Du har ret i, at ikke alle medlemmer af bestyrelsen er på valg – nogle medlemmer vælges af Djøf. Sådan har det været, så længe jeg er bekendt med, og det tænker jeg, at vores medlemmer også er bekendt med og tager højde for, når de læser vores nyhedsbreve o.lign.

Hvordan stemmeprocenten ville være, såfremt alle bestyrelsesmedlemmer var på valg, ved jeg ikke, men det er muligt, at den ville være højere.

Med venlig hilsen

Linda Ankerstjerne, afdelingschef hos JØP 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Ankestyrelsen
Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
ANNONCE

Kommentarer

Thomas Jørgensen
4 år siden
Det er desværre ikke blot i forhold til det demokratiske, at JØP's monopol giver problemer. Jeg har desværre oplevet inkompetent rådgivning og selvtilstrækkelige medarbejdere der i høj grad må betegnes som værende deciderede serviceresistente. Men hvorfor skulle JØP dog også gøre sig umage for at give en god service, når kunderne kommer af sig selv, og ikke kan vælge JØP fra?
Poul Carlsbæk
4 år siden
Stor ros til JØP for en ansvarlig og meget effektiv forvaltning af pensionsmidlerne!! I modsætning til Lars Wismanns gamle krikke er det en interessant nyhed, at medlemmerne valgte tre andre end bestyrelsen havde indstillet. Jeg ser frem til, at det vil styrke medlemsdemokratiet endnu mere med fx flere interessante medlemsmøde og endnu større åbenhed om bestyrelsens overvejelser og beslutninger.