Det første job

Emma scorede drømmejob, et helt år før hun er kandidat

14.8.2019

af

Foto: Daniel Hjorth

Foto: Daniel Hjorth

Emma Høegh Almdal bliver først kandidat i sommeren 2020, men har allerede scoret det, hun kalder sit drømmejob. Vi har spurgt hende, hvordan hun gjorde.

Tiden lige efter at specialet er afleveret, er for mange en usikker periode, mens jagten på den første stilling står på: Ansøgninger, jobsamtaler og ingen vished for, om det indgående opkald på telefonen kommer til at betyde succes eller nederlag.

Sådan bliver det ikke for 24-årige Emma Høegh Almdal. Hun mangler stadig et år på jurastudiet, men inden hun i august tog på udvekslingsophold i USA, sikrede hun sig sin første ansættelse hos advokatfirmaet Plesner, hvor hun fra september 2020 skal videreuddanne sig til advokat. Og det er ikke bare et job – det er drømmejobbet.

”Jeg føler mig enormt privilegeret over, at det er der, jeg får lov til at starte. Det er noget, jeg har drømt om, men som jeg ikke turde håbe på,” fortæller hun.

Hvordan fik du jobbet?

”Jeg vidste, at jeg ville være advokatfuldmægtig efter studiet.Derfor tænkte jeg, at jeg lige så godt kunne give det et skud og søge nu, mens jeg stadig var i Danmark. En uge efter samtalen ringede de og sagde, at jobbet var mit, hvis jeg ville have det. Det er til start september næste år, så der er jo ret lang tid til. Men det er dejligt allerede at vide, hvad jeg skal.”

Hvordan er det allerede at have styr på det nu?

”Det er lidt mærkeligt, for jeg havde forestillet mig, at jeg skulle ud i en længere jobsøgningsperiode og nå at mærke den der ’åh nej, skal jeg så på dagpenge?’-følelse i maven. Det slipper jeg for nu. Det er helt vildt rart, for så kan jeg det næste år koncentrere mig om udveksling og om at skrive et godt speciale.”

Hvorfor lige Plesner?

”Plesner er et stort kontor, og de er førende inden for mange områder. De har en rigtig god afdeling for energi og infrastruktur, og det er der ikke så mange advokatkontorer, der har. Det er områder, jeg gerne vil lære mere om, arbejde med og specialisere mig indenfor.”

Hvorfor energi og infrastruktur?

”Jeg har haft studiejob i energivirksomheden Total og før det i Mærsk Olie og Gas, der blev opkøbt af Total. Derigennem har jeg fået en stor interesse for regulering af energi. Det er et område, der kommer til at ændre sig en del over de næste mange år på grund af grøn omstilling og politiske beslutninger. Jeg synes, at det kunne være spændende at lære om og være en del af den udvikling, der sker, på den juridiske side.”

Har du tænkt over at opbygge et stærkt cv i forhold til studiejobs og frivillighed?

”Jeg har aldrig tænkt cv på den måde. Frivilligt arbejde og studiejobs kan lære mig noget, som studiet ikke kan. Så jeg har nærmere tænkt over, hvad jeg kan lære for at være mere attraktiv for en arbejdsgiver. Fx kan jeg sige, at jeg har konkret erfaring med projektstyring, fordi jeg har været frivillig, eller erfaring med at løse mindre juridiske opgaver gennem min tid i Iværksætterretshjælpen.”

Hvorfor tror du, at det blev dig, Plesner ringede til?

”Jeg har god erfaring fra studiejobs, jeg er arbejdsom og hurtig til at lære, og det tror jeg også skinnede igennem for dem. I min familie har vi altid sagt, at 'heldet følger de flittige', så jeg har altid tænkt, at hvis der var noget, jeg ville, så måtte jeg arbejde for det. Selvfølgelig er jeg også heldig at starte ud på et sted, hvor jeg virkelig gerne vil hen. Det kunne lige så godt være faldet ud på en anden måde.”
Emma Høegh Almdal

Erhvervserfaring:

2018-19 Stud.jur., Total (tidligere Mærsk Olie og Gas)

2017-18 Stud.jur., Mærsk Olie og Gas

2016-17 Stud.jur., Marsh Danmark

Frivilligt arbejde:

2018- Frivillig rådgiver, Iværksætterretshjælpen

2018 Formand for Djøf Studerendes Netværk i Region Hovedstaden

Uddannelse:

2019 Udvekslingsophold, Washington and Lee University School of Law

2018-20 Kandidatgrad i jura, Københavns Universitet
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Job
KL - Kommunernes Landsforening
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet