Første job

"Jeg er nok én af de få, der ikke spiller golf herude"

26-06-2019
2 min.
Som helt nyuddannet tog Peter van Zanten på jordomrejse. Da han kom hjem igen, netværkede han sig til et job i Dansk Golf Union. Foto: Carsten Seidel

Peter van Zanten tog på et kursus om fundraising med en klar strategi. Han ville holde øje med jobmuligheder hos medkursisterne. Strategien gav hole-in-one, og nu skal han lære at spille golf.

Efter at Peter van Zanten var færdig med at læse Erhvervsøkonomi og Filosofi på CBS, brugte han næsten ni måneder på at rejse jorden rundt. Tilbage i Danmark begyndte han at skrive jobansøgninger. Det blev dog ikke en ansøgning, der gav ham arbejde, men i stedet en opsøgende strategi til et kursus om fundraising.

”Hvis der var nogen med på kurset, der arbejdede med noget spændende, så ville jeg slå til. Jeg ville tilbyde, at jeg kunne komme i virksomhedspraktik,” fortæller han.

Hvordan gik det?
”Jeg sad og snakkede i pausen med nogle af de andre. Min kommende kollega fra Dansk Golf Union talte om, at fundraising var spændende, men en omfattende opgave. Jeg spurgte ham, om jeg ikke måtte komme ind og hjælpe ham i virksomhedspraktik.”

Og det fik du lov til?
”Ja. Han vendte det selvfølgelig lige med sin chef inden. Efter praktikken blev jeg ansat i løntilskud, og nu er jeg ansat på almindelige vilkår.”

Var det næsten for nemt?
”Sådan kan det måske godt se ud udefra, men når man gerne vil have foden indenfor, skal man selvfølgelig også være villig til at lægge et stykke arbejde.”

Hvad laver du i jobbet?
”Jeg arbejder med golf og diabetes. Det er et samarbejde mellem Diabetesforeningen og Dansk Golf Union, hvor der ude i de lokale golfklubber bliver oprettet hold målrettet mennesker med diabetes. Så kan de komme ud og se, om golf kan være en relevant motionsform for dem.”

Spiller du selv golf?
”Nej, men jeg skal så småt i gang med det nu, hvor jeg også arbejder med det. Så jeg kan forstå sporten bedre. Jeg er nok én af de få, der ikke spiller golf herude. De fleste af mine kolleger er ret golfnørdede.”

Har du lært noget nyt om golf gennem jobbet?
”Jeg blev meget overrasket over, hvor mange mennesker der spiller golf i Danmark. Særligt fordi jeg ikke kendte én eneste, der spillede golf, inden jeg startede i Dansk Golf Union. Desuden er alle mine fordomme omkring sporten blevet gjort til skamme.”

Hvilke fordomme?
”Fx at det er en eksklusiv sport. Det er det ikke. Det er en folkesport med næsten 150.000 aktive spillere. Faktisk er Dansk Golf Union det fjerdestørste specialforbund under Danmarks Idrætsforbund. Kun Dansk Boldspil-Union, Danmarks Gymnastik Forbund og Dansk Svømmeunion er større.” 

Bruger du din uddannelse i jobbet?
”På studiet interesserede jeg mig blandt andet for det samspil, der opstår, når civile organisationer er med til at løse samfundsudfordringer. Det passer meget godt ind i mit job, hvor golfklubberne er med til at få folk ud og dyrke noget motion.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.