Global karriere

"Regn ikke med, at der bliver lagt en forkromet plan for dig"

08-05-2019
1 min.

Teddy Becher, i dag ledende ministersekretær, husker sine to et halvt år i Bruxelles som en af de bedste perioder i sit arbejdsliv.

Privatfoto

Teddy Becher var to et halvt år i Bruxelles for sit ministerium tidligt i sin embedsmandskarriere. Man får helt unikke kompetencer dernede, men man skal selv vise ministeriet derhjemme, hvilke resultater man opnår, understreger han.

Når cand.scient.pol. Teddy Becher gør status over sit arbejdsliv indtil nu, husker han sine to et halvt år ved den danske EU-repræsentation i Bruxelles som en af de bedste perioder i sit arbejdsliv.

Han har ellers et superjob nu som ledende ministersekretær i Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, hvor han er helt tæt på de politiske beslutninger. Men det var vemodigt at sige farvel til den belgiske hovedstad.

"Når man går til møder i Rådet, forhandler man ikke blot med 28 repræsentanter fra de andre EU-lande, men også med 28 gode kolleger. Det er en helt særlig oplevelse at være en del af sådan et fællesskab.”

Man får helt unikke kompetencer i Bruxelles. Men når man er dernede, er det vigtigt at tydeliggøre over for ministeriet derhjemme, hvad man opnår og skaber af resultater.

"Det er helt afgørende. Hvis man ikke kan pege på konkrete resultater, kan det være vanskeligt at argumentere for, at dét, man har lært i Bruxelles, også kan bruges derhjemme. Det gælder for alle, ligegyldigt hvilket job man går efter, tror jeg.”

Planlæg hjemkomst i god tid

Hvad er vigtigt, at ministerierne gør?

"At de giver merit for de erfaringer og kompetencer, deres ansatte har opnået i Bruxelles. Hvis udsendelse bliver oplevet som karrierefremmende, vil flere også have lyst til at kaste sig ud i det, og det er også min fornemmelse, at ministerierne rent faktisk har fået et meget større fokus på denne del i de senere år.”Hvad skal man selv gøre, når man vender hjem?

"Det er vigtigt, at man i god tid tænker over, hvordan man kan passe ind derhjemme, og tager kontakt til relevante chefer. Man skal ikke regne med, at der pr. automatik bliver lagt en forkromet plan for dig.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.