Djøf mener

Nye tider

29.5.2019

af

PR-foto: Morten Holtum/Djøf

PR-foto: Morten Holtum/Djøf

Uanset om det bliver rød eller blå blok, der vinder valget, og hvem der kommer til at danne regering, er der brug for at kigge på den offentlige sektor med nye øjne.

Om få dage afgør vælgerne, hvordan det nye Folketing bliver sat sammen. Uanset om det bliver rød eller blå blok, der vinder valget, og hvem der kommer til at danne regering, er der brug for at kigge på den offentlige sektor med nye øjne.

Det er hovedbudskabet i et nyt fælles udspil fra Djøf og FOA. Sammen har vi formuleret ni velfærdsdogmer, som vi beder det nye Folketing om at forholde sig til, når de udstikker kursen for, hvordan velfærdssamfundet skal udvikle sig de kommende år.

Helt overordnet set mener vi, at politikerne skal have større tillid, at de offentligt ansatte dygtigt og respektfuldt arbejder for at omsætte politiske reformer og visioner til noget, der kan mærkes hos borgerne. Hvad enten det er pleje eller paragraffer, er det de ansatte, der kender den offentlige sektor indefra. De har erfaringen med at prøve få enderne til at mødes i en presset hverdag. Med at implementere nye idéer. Og med at få vision og virkelighed til at mødes. Den offentlige sektor består af mange tusinde dygtige medarbejdere, der hver dag gør en stor indsats for at hjælpe borgere. De er garanter for den faglighed og kvalitet, som borgerne hver dag bliver mødt med. Det er vi stolte af, og det skal vi værne om.

Konkret opfordrer Djøf og FOA politikerne til at slippe foden fra reformspeederen. Vi er ikke imod reformer. Men de kræver ro og ressourcer. Og de skal forankres, hvis de skal give mening og blive en succes.

Og vi mener, at grænsen er nået for, hvor meget man kan presse de ansatte. Vi må konstatere, at der mange steder er for få mennesker til kernevelfærden. Derfor skal grønthøsteren, der skærer 2 pct. af de årlige budgetter, stoppes. Når der skal spares og omprioriteres, bør politikerne også anvise, hvilke opgaver der ikke længere skal løftes.

Endelig peger vi i udspillet på, at det er afgørende, at hverdagens velfærdseksperter, medarbejderne, i lang højere grad bliver inddraget og hørt, når reformer skal gøres til virkelighed. Det er her, den borgernære velfærd udvikles.

Nogle vil måske mene, at Djøf og FOA er et umage par. Det er vi. Vores medlemmer har vidt forskellige uddannelser og funktioner i deres job. Men sammen er vores medlemmer dygtige til velfærd. Vi er hverken kolde eller varme hænder, som det nogle gange bliver kaldt. Vi er velfærdens hænder, og derfor giver parløbet rigtig god mening. Vi håber, at det nye Folketing griber bolden.
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet