Nyt job

"Det er sjovere at gå på arbejde med en faglig interesse"

09-04-2019
2 min.

Den røde tråd i Rebild Kommunes nye miljødirektørs liv er grøn. Efter studiet på Landbohøjskolen i København vendte hun hjem til Jylland og så sig aldrig tilbage, mens det ene lederjob tog det andet, og hun blev mere 'djøf' end 'landbohøjskole'.

Rebilds nye direktør, Jytte Gad Lauridsen, voksede op på et landbrug ved Limfjorden, drog til København for at læse jordbrugsvidenskab på dét, der dengang hed Landbohøjskolen, og troede, at hun skulle være naturvidenskabsmenneske, måske forsker.

Sådan blev det ikke. Det ene chefjob tog det andet, og undervejs blev der bygget ovenpå med bl.a. en HD i organisation og ledelse, og nu skifter hun fra miljødirektør i Region Midtjylland til direktør i Rebild Kommune med ansvar for Plan, Byg og Vej samt Natur og Miljø.

Rebild giver naturen tyngde

Skiftet fra regionshuset i Viborg til rådhuset i Støvring betyder, at hun kommer tættere på borgerne og samspillet med politikerne.

"Og Rebild Kommune ser det grønne område som en løftestang til en attraktiv kommune – både for kommunens borgere og for at tiltrække tilflyttere og skabe vækst. Det tiltrak mig," siger Jytte Gad Lauridsen.

I Region Midtjylland var hun styregruppeformand for Coast to Coast Climate Challenge – et fælles kommunalt og regionalt klimaprojekt.

Har Rebild Kommune særlige klimaudfordringer?

"Ikke større end andre kommuner. Men Rebild Kommune giver det grønne område tyngde. Og så har den en unik natur, som selvfølgelig er en del af dens brand," siger hun og insisterer på at få med, at Rebild Kommune tænker i helhed og på tværs.

"Direktionen er sammen om at løfte opgaverne. Og det, tænker jeg, er vigtigt for at få de bedste løsninger og skabe mest værdi."

Fra jordbrugsvidenskab til Djøf-ledelse

Jytte Gad Lauridsen har en fortid i dansk landbrugs faglige videnscenter SEGES i Aarhus, og hun drives stadig af en basal interesse for at udvikle fagligheden.

"Det er bare sjovere at gå på arbejde, når man har en faglig interesse i det område, man er chef for, og så tror jeg også, man kan rykke mere sammen med sine mellemledere og medarbejdere. Men jeg har ikke længere forstand ned i detaljen. Jeg har specialiseret mig i ledelsesvejen og har det fint med at slippe den dybe faglighed og i stedet skulle skabe rammerne og flytte ting gennem andre."

Det er derfor, du har tilsluttet dig fællesskabet i Offentlige Chefer under Djøf

"Ja, og det har jeg jo, fordi Djøf er det rigtige netværk, når man som mig har den teknologisk-naturvidenskabelige baggrund, men i mange år har søgt mod komplementerende fora inden for ledelse og det administrative."

Mere hestepasser end hestepige

I fritiden kan hun boltre sig på en hel hektar græs, for hun bor på et landsted – den korrekte betegnelse er en udstykket jordbrugsparcel, forklarer hun – ved Galten øst for Silkeborg med mand, den yngste og sidst hjemmeboende af parrets tre børn, hunde og islænderheste.

Nogen hestepige er hun dog ikke."Jeg er nok mere hestepasser. Det er mine to døtre, der rider på dem."

Hvad er godt ved at bo på landet?

"Nærhed og engagement. At man vil hinanden. At man lægger en fælles energi i det område, man bor i. Det er det samme, jeg fornemmer med Rebild Kommune."

Kunne du bo i en lejlighed?

"Nej. Da ikke så længe jeg har min førlighed."

Hun starter i jobbet 1. maj.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.