Brevkasse

Skal jeg finde et nyt job?

03-04-2019
2 min.
Hvis ikke din chef og kollegaer tager konstruktivt imod dit initiativ, så er det værd at kigge dig omkring efter noget andet. Arbejdslivet er for kort til usund ledelse og arbejdskultur. Illustration: Djøf

Hvad skal man gøre, når man i et nyt job oplever, at man ikke får den nødvendige sparring, og at arbejdsopgaverne føles ret ligegyldige? Er det så på tide at komme videre, spørger et medlem.

Jeg er compliance-jurist i et stort medicoselskab og har været der i godt to måneder. Det er mit tredje job, siden jeg dimitterede i 2016. Desværre er jeg landet hos en chef, der ikke har meget tid til at sparre med mig. Oplæring har der ikke været noget af, og jeg oplever mine opgaver som enten diffuse eller nærmest ligegyldige. Kollegaerne er ok, men de har megatravlt og har ikke alverdens tid til at sparre med mig. Så hvad gør jeg nu? Skal jeg finde mig et andet job, som jeg jo har prøvet nogle gange efterhånden, eller skal jeg ’bide i det sure æble’ og holde ud?

’Ensom jurist’

Kære medlem

Din situation er naturligvis ikke holdbar på lang sigt. Men da du kun har været i jobbet i kort tid, vil jeg anbefale, at du giver det en chance lidt endnu. Og nej, du skal ikke bide i noget surt. Du, din chef og dine nye kollegaer har jo en fælles interesse. Du vil gerne arbejde som jurist med compliance i en medicovirksomhed, og de vil gerne holde på dig, fordi du er den rette til jobbet. Ellers var du – alt andet lige – ikke blevet hyret. Med det in mente skal du arbejde dig igennem ’krisen’.

Tænk på, om de opgaver, du får indtil videre – hvad enten du kan lide dem eller ej – kan være en god mulighed for at lære din nye organisation at kende. Hvad får du at vide om jeres produkter og kunder? Hvordan er beslutningsgangene i huset? Og så videre.

Dine nye kollegaer og chefer gør som regel noget for at passe på den nye på holdet: Rolig opstart, lær organisationen at kende, og hellere lidt succes fra start end munden for fuld med turbo på. Og som du selv bemærker, og hvis du griber det godt an, så skal du nok få lige så betydningsfuldt travlt som dine kollegaer, der blæser derudaf og kun har lidt tid til at sparre med dig. Så vent med at tage den store beslutning.

Nu, mens tid er, skal du være nysgerrig på din kommende plads i teamet. Så når muligheden for dialog om din performance og udvikling byder sig, så har du analyseret dig frem til, hvor du bedst kan bruges i teamet.

Se også efter og notér, hvor på din arbejdsplads der er opgaver, hvor netop dine styrker og din juridiske faglighed kan omsættes værdifuldt: Hvor er de opgaver, der gjorde, du søgte stillingen i sin tid? Hvem af dine nye kollegaer sidder med netop de opgaver, du gerne vil have en bid af? Vær også nysgerrig, så du kan hjælpe din chef og kollegaer med at hjælpe dig.Når du er klar, skal du tage en snak med din chef, hvor du tydeligt fortæller hende, hvordan du ser dig selv i teamet – på kort sigt og langt sigt. Fortæl hende, hvilke af de opgaver, du er ansat til, der motiverer dig mest. Og hvordan netop du kan bidrage til, at de bliver løst godt. Fortæl hende også -gerne, hvilke opgaver du ønsker dig på længere sigt.

Hvis ellers din chef forstår sin opgave, vil hun modtage dine budskaber med glæde. Det, du giver hende med din tydelighed, gør det nemlig nemt for hende at lede dig og tilbyde dig en vej i organisationen, der matcher både dine og hendes behov. Du har med andre ord taget initiativ til et godt, langsigtet samarbejde.  

Go’ jobstart til dig fra
/Frederik Iuel

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.