Brevkasse

Må jeg gå til jobsamtaler i arbejdstiden?

12-04-2019
1 min.

Jeg er ansat i en tidsbegrænset stilling, som er ved at løbe ud. Må jeg så godt gå til jobsamtaler i min arbejdstid, spørger et medlem.

Jeg har været ansat i et barselsvikariat de sidste syv måneder. Det udløber snart, og jeg skal derfor i gang med jobsøgningen. En af mine kollegaer siger, at jeg gerne må gå til jobsamtale i arbejdstiden. Passer det?

’Vikaren’

Kære medlem

Ja, det passer. Når du er ansat i en tidsbegrænset stilling (og hvis du er blevet sagt op eller selv har sagt op) har du ret til at gå til jobsamtaler i arbejdstiden uden at blive trukket i løn.

Perioden, hvor du har ret til det, svarer til længden af dit opsigelsesvarsel fra arbejdsgivers side, hvis du havde været fastansat i jobbet. I dit tilfælde betyder det altså, at du kan gå til jobsamtaler i arbejdstiden i de sidste tre måneder af din tidsbegrænsede ansættelse uden at blive trukket i løn.

Du skal i så god tid som muligt orientere din chef om, at du skal til jobsamtale i arbejdstiden, men du behøver ikke at sige hvor. Du skal også forsøge at få lagt samtalen på et tidspunkt, der er til mindst mulig gene for din arbejdsplads. Kan det ikke lade sig gøre, har du alligevel ret til at gå til samtalen. Din chef kan nemlig ikke nægte dig at gå til samtalen, fordi tidspunktet ikke lige passer, og der fx er travlt.

Jeg vil anbefale, at du tager en snak med din chef om, hvordan det kommende forløb bliver mest effektivt og fleksibelt for jer begge. Det vil samtidig være en god lejlighed til at få talt om, hvordan du kan bruge din chef som reference ved kommende jobsamtaler.Rigtig meget held og lykke med jobsøgningen!

/Anja Iben Kepka, chefkonsulent, Djøf

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.