Brevkasse

Hvad sker der med min ferie, når jeg skifter job?

08-04-2019
1 min.

Jeg er på vej til en ny arbejdsplads. Hvad sker der så med min restferie, spørger et medlem.

Jeg har fået nyt job og har en del ferie tilbage, som jeg ikke kan nå at holde, inden jeg stopper i mit nuværende firma. Hvad sker der med ferien?

’Jobskifter’

Kære medlem

Når du stopper i dit nuværende job, bliver din ferie konverteret til en feriegodtgørelse, som træder i stedet for din ferie med løn og dit ferietillæg.

Feriegodtgørelsen beregnes som 12,5 pct. af al din skattepligtige indkomst, dvs. også værdien af eventuel fri bil, fri telefon og andre skattepligtige goder samt af dit eget pensionsbidrag. Løn under ferie, udbetalt ferietillæg og særlige feriefridage indgår ikke i grundlaget for beregningen.

Hvis dit ferietillæg er højere end én pct., skal du lige være opmærksom på, at du kun får dækket den del af tillægget, der er over én pct., hvis det står i din kontrakt, at hele dit ferietillæg skal regnes med i feriegodtgørelsen.

Din arbejdsgiver skal indeholde skat af feriegodtgørelsen og indbetale nettobeløbet til FerieKonto senest den 7. i den anden måned, efter at du er stoppet. Fratræder du fx 30. marts, skal beløbet altså være indbetalt senest 7. maj.

Hvis du har overført ferie fra tidligere ferieår og derfor har mere end 25 feriedage til gode, skal du have udbetalt feriepengene for de overskydende dage, når du stopper. Har du særlige feriefridage, som du ikke har holdt, får du dem kun udbetalt, hvis det står i din kontrakt, eller hvis du kan aftale det med din arbejdsgiver.Til sidst vil jeg lige nævne, at din feriegodtgørelse regnes som indkomst i det år, hvor din arbejdsgiver overfører beløbet til FerieKonto. Husk derfor at justere din indtægt på forskudsopgørelsen, så du undgår en eventuel restskat.

/Anja Iben Kepka, chefkonsulent, Djøf

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.