Lønstigning

Se hvor meget mere de statsansatte får i løn 1. april

19.3.2019

af

Foto: Morten Germund

Foto: Morten Germund

1. april stiger lønnen i staten i gennemsnit mellem 287 og 510 kr. om måneden – find dig selv her og se hvor meget. I kommuner og regioner kommer næste lønstigning først til oktober.

Da de udmattede forhandlere sidste forår kom ud på Forligsinstitutionens trappe med et overenskomstresultat for 2018-21 efter et månedlangt slag, var der hentet en generel lønstigning hjem over tre år på 5,60 pct. til de statsansatte.

De lønstigninger er nu i gang med at blive udmøntet på din lønseddel.

Sidste år kom de første lønstigninger 1. april og 1. oktober. Nu kommer den næste.

I tabellen kan du se, hvor meget mere der 1. april lander på lønkontoen hver måned – opgjort på Djøf-stillingsgrupper i staten.

Det er gennemsnitlige stigninger. 

Kommuner og regioner venter til 1. oktober

Tabellen gælder kun djøfere ansat i staten. Der er ikke aftalt generelle lønstigninger i kommuner og regioner 1. april 2019. Næste lønstigning i kommuner og regioner er 1. oktober 2019.

Djøferne i kommuner og regioner bliver dog ikke snydt. Samlet set er der for den tre-årige periode aftalt generelle lønstigninger på 6,10 pct. til dem.

Overenskomsten ikke underskrevet

Rent faktisk er den nye 2018-2021-overenskomstaftale for staten slet ikke underskrevet endnu. Det skyldes ifølge Djøf overvejelser i Moderniseringsstyrelsen.

Tilsvarende afventer overenskomsten på det regionale område at blive udsendt, mens den kommunale overenskomst for 2018-21 blev underskrevet 5. november sidste år.

Det her mangler stadig i staten

Den manglende endelige overenskomst i staten betyder bl.a., at disse ændringer, som blev aftalt for akademikerne, ikke er trådt i kraft endnu:

  • Forbedringer til bachelorerne på trin 1 og 2
  • Pensionsforbedringerne til ph.d.-studerende
  • En ny stillingskategori for chefkonsulenter ('chefkonsulent med personaleansvar')
  • Nye forhandlingsregler for konsulentgruppen.
Fridage til nyuddannede er en realitet

Men de aftalte generelle lønforbedringer udmøntes altså som aftalt. Det samme gælder de fem fridage til nyuddannede, som også blev aftalt.

Vil du se, hvordan Akademikerne/AC – altså lønmodtagersiden på akademikerområdet – selv beskriver slaget om OK18, så har organisationen beskrevet forløbet her: En løsning for alle. Historien om Akademikerne under OK18.

Lønstigninger i staten pr. 1 april 2019

  • Ved OK18 blev aftalt en generel lønstigning i staten pr. 1. april 2019 på 1,3 procent.
  • Reguleringsordningen udmønter på samme tidspunkt minus 0,35 procent, da lønudviklingen på det statslige område har været højere end på private arbejdsmarked.
  • I forhold til det nuværende lønniveau giver det en samlet generel lønstigning på cirka 0,92 procent pr. 1. april 2019.
  • Reguleringsprocenten pr. 1. april 2019 er 8,4911. Reguleringsprocenten er den forhøjelse, der skal ske af grundbeløb pr. 31. marts 2012 for at få den aktuelle løn.

Kilde: Djøf

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet