Nyt job

Benjamin skal arbejde med ansvarlighed i Danske Bank

27-02-2019
2 min.

Siden december har Benjamin Alberti arbejdet med social ansvarlighed i en bank, hvis omdømme lige nu er udfordret på netop ansvarligheden. På lang sigt kan hvidvaskskandalen styrke banken, mener han.

Benjamin Alberti skiftede i december TDC’s CSR-afdeling ud med Danske Bank, selvom banken på daværende tidspunkt var midt i et heftigt stormvejr pga. de milliarder, der var blevet hvidvasket via bankens estiske filial.

Hvidvasksagerne giver udfordringer i forhold til at arbejde med social ansvarlighed på den korte bane, men på den lange bane kan skandalen styrke banken, mener Benjamin Alberti.

Hvorfor valgte du at tage til Danske Bank, mens banken befandt sig i orkanens øje?

"Jeg havde haft en virkelig god tid i TDC, men efter syv år var jeg nået dertil, hvor jeg var klar til at prøve noget nyt. Og så var jeg afklaret i forhold til den situation, Danske Bank var i. Jeg så det faktisk som en fordel, at organisationen dermed i den grad er bevidst om vigtigheden af ansvarlighed og bæredygtighed."

Var der en speciel stemning blandt de ansatte, da du kom til?

"Helt sikkert. Især fordi min første samtale foregik den dag, der var den store pressekonference, hvor man fremlagde advokatundersøgelsen (som banken selv havde bestilt, red.). I organisationen er det noget, der er i bevidstheden, men det er egentlig det daglige arbejde, der fylder mest. Det er en organisation, hvor der sker en masse hele tiden, og der er en stemning af, at vi må arbejde os ud af krisen og tilbage til omverdenens tillid."

Hvad er udfordringen i dit arbejde med social ansvarlighed, når man har sådan en sag hængende i kølvandet?

"På den korte bane er udfordringen, at man er nødt til at være meget ydmyg og tilbageholdende i forhold til, hvad man går ud med proaktivt. Men jeg ser også det arbejde, vi laver, og hele den oprustning, vi har gang i, i et længere tidsperspektiv."

Man er nødt til at være ydmyg for ikke at forstyrre sine budskaber for meget?

"Ja, det kunne hurtigt risikere at blive opfattet som utroværdigt eller som en ren image-øvelse. Man taler om license to speak. Det er klart, at man skal ligesom have styr på det grundlæggende, før man kan snakke om at fikse nogle ting ude i verden."

Hvad vil du så fikse på længere sigt?"Jeg er en del af en større team, der arbejder med samfundsansvar og bæredygtighed for hele Danske Bank. Det handler i bund og grund om, hvad vores rolle i samfundet er, og hvordan kan vi maksimere vores bidrag.

Vores team har det strategiske overblik og er en faglig sparringspartner i forhold til, hvad der er det mest ansvarlige og bæredygtige at gøre på forskellige områder i forretningen. Det kan være i forhold til skat, energioptimering af bygninger, rejsepolitik osv. Og så er jeg tovholder på et stort klimaprojekt, hvor vi arbejder med de risici og muligheder, der er forbundet med klimaforandringer. Det kan være, hvis der opstår et større marked for fx brintbiler, hvordan kan vi så lægge det ind i vores måde at drive en ansvarlig bank på?"

Hvad glæder du dig til at arbejde med i dit nye job?

"Jeg synes, at det er en virkelig spændende tid at arbejde med bæredygtighed og ansvarlighed inden for finanssektoren. Der er kommet en større og større erkendelse af, at dér, hvor pengene er, kan man virkelig flytte nogle ting. Den grønne dagsorden kræver noget massiv finansiering, hvis den skal accelereres, og Danske Bank er en finansiel supertanker, som kan være med til at rykke samfundet i en grønnere retning."

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.