Nyt job

Sara tog til London efter kandidaten: ”Det var en kæmpe rutsjebanetur”

16-12-2019
3 min.
London er en lærerig, men også heftig by at bo og arbejde i. De to år i byen har givet Sara Steensen nyt perspektiv på sin karriere. Privatfoto

Sara Steensen er vendt hjem til Danmark efter to år i London. Og selvom opholdet var noget af en omvæltning, fortryder hun det ikke et sekund.

Sara Steensen vendte i oktober hjem fra London, da hun takkede ja til et job i København hos Marel – en islandsk virksomhed, der laver maskiner til kød-, fjerkræ- og fiskeproduktion.

I 2017 blev Sara Steensen cand.merc.psyk fra CBS, og ser man på hendes cv, kan det virke til, at karrieren har fulgt en velovervejet og ambitiøs kurs. Fra tekstilvirksomheden Berendsen, hvor hun også arbejdede i sin studietid, til virksomhedens kontor i London, til et stort kreativt bureau i London og hjem til Danmark og Marel.

Men så snorlige har Sara Steensens korte arbejdsliv faktisk ikke været.

Bekymrede venner

Fremtidsudsigterne var mildest talt uklare, da Sara Steensen tog til London for over to år siden. Berendsen var nemlig ved at blive opkøbt, da hun tog jobbet, og store forandringer kunne derfor være på vej. Og ganske rigtigt: Efter knap et år i London takkede hun nej til et jobtilbud fra de nye ejere, tog imod en pose penge og valgte ledigheden. 

”Jeg har ikke stået i en situation før, hvor jeg ikke har haft noget. I min studietid havde jeg seks forskellige ting i gang foruden mine venner og min familie. I London havde jeg fire måneder helt alene, hvor jeg ikke vidste, hvordan det hele ville ende.”

Nogle venner kunne godt fornemme, at hun ikke var den samme glade Sara, og de opfordrede hende til at vende hjem. Men det gjorde hende faktisk bare mere motiveret til at blive ved. Og samtidig bragte ledigheden faktisk nogle gode ting med sig.

”Jeg tror, det var første gang, jeg kunne trække vejret. Så jeg så det som en chance for at prøve mig selv af.”

London er vild

Perioden som arbejdsløs gav hende et indblik i, hvor hårdt det engelske arbejdsmarked kan være. En lang række ansøgninger fik hun ikke svar på, andre skrev blot tilbage, at de ikke havde valgt at gå videre med hende. Nogle jobs sagde hun nej tak til, fordi hun ikke følte, de helt passede til hende.

”Det var en kæmpe rutsjebanetur. Lige så afslappet jeg var i det, lige så frustreret var jeg.”

Selvom det danske arbejdsmarked for nogle kan opleves overvældende, blegner det i forhold til London. 

”London er en vild by. Der er vildt mange muligheder, men London er også enormt konkurrencestærk og kan være mega-hård.”

Men samtidig tænkte hun, at hun næppe var den eneste, der havde en oplevelse. Derfor var hun med til at starte et netværk for unge danskere i London. Hun fik også en mentor gennem Djøf, som hun benyttede sig meget af.

Hverdag sat i perspektiv

Efter fire måneders ledighed takkede hun ja til et job i det kreative bureau Radley Yeldar på en syv-måneders-kontrakt, hvor hun arbejdede i et team, der udarbejder årsrapporter for kunder. Ret hurtigt fandt hun dog ud af, at det ikke var det rigtige match. Derfor stoppede hun, da de syv måneder var gået.I mellemtiden havde hendes tidligere chef fra Berendsen fået nyt job. Og hun ville gerne have Sara Steensen med.

”Min chef har formet mig enormt meget. Hun er en enorm inspirationskilde. Jeg har altid fået meget frihed og tillid. Hun har været en coachende og sparrende leder.”

Det var derfor ikke en svær beslutning at tage jobbet i Marel, hvor Sara Steensen nu er strategisk projektleder i marketing-teamet. Hendes tid i London har blot gjort hende endnu mere sikker på, hvem hun selv er, og hvad hun kan.

”I London fik jeg muligheden for at bryde ud af min hverdag og få sat den i perspektiv. Jeg kan godt lide at arbejde – også mange timer. Men jeg kan også godt holde fri. For jeg ved, at det, jeg gør, er godt nok. Og det har mine to år i London været med til at give mig.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.