Leder

Et helstøbt arbejdsliv

09-12-2019
1 min.
"At insistere på, at der også skal være plads til andet end arbejde, gør os ikke mindre ambitiøse og kompetente. Tværtimod," skriver Mathias Krarup i sin leder. PR-foto: Djøf

Advokatbranchen er præget af for lange arbejdstider, for ringe arbejdslivsbalance og for dårlig ledelse. Det er på høje tid, at arbejdsgiverne gør noget, skriver Djøf Advokat-formand Mathias Krarup.

Rammerne om vores arbejdsliv ændrer sig hele tiden. Det gælder kravene til vores kompetencer, hvor teknologien giver nye muligheder. På den anden side kan automatisering og kunstig intelligens overtage nogle af de opgaver, mennesker i dag håndterer. Også i advokatbranchen har vi endnu kun fået en forsmag på, hvad der venter.

Samtidig ændrer vores forventninger til arbejdslivet sig hastigt. Og det er mere normen end undtagelsen, at der efterspørges et job, hvor der er plads til, at man også kan dyrke sin familie, venner og interesser. Arbejdet skal ikke fylde det hele i et stadig længere arbejdsliv, hvor pensionsalderen stiger.

Det ser vi også i advokatbranchen. En ny undersøgelse fra Djøf Advokat viser, at 66 % af advokaterne overvejer at skifte advokatkontoret ud med et job uden for sektoren inden for en tidshorisont på 2 år. Da vi stillede de samme spørgsmål i 2013, var det 50 %, der overvejede at forlade branchen.

Undersøgelsen er et wakeup-call til advokatvirksomhederne. For selv om branchen er blevet bevidst om problemerne, viser undersøgelsen, at der er lang vej igen.

Forklaringen er tydelig: For lange arbejdstider, for dårlig work-life balance og for dårlig ledelse. Ligesom resten af arbejdsmarkedet døjer advokatbranchen med, at alt for mange går ned med stress.Det er på tide, at arbejdsgiverne i det daglige arbejde sætter handling bag ordene og gør noget ved problemerne.

Advokatkontorerne har hidtil dækket sig under, at et job som advokat er spændende og velbetalt. Og problemerne med at fastholde dygtige advokater er blevet bagatelliseret med, at de unge jurister står i kø for at blive ansat.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.