Portræt

”Jeg tænder ikke på yoga – det er for fimset”

4.11.2019

af

Foto: Jonas Pryner Andersen

Foto: Jonas Pryner Andersen

Ellen Breddam er netop fyldt 55 og har samtidig genoptaget sin boksetræning. Det giver velvære i en krop, der sidder ned det meste af dagen.

”Det føles bare godt at få lov til at slå løs på noget – altså ikke på andre. Men at mærke intensiteten og få lov til at give den fuld gas.”

Ellen Breddam er juridisk konsulent, chef for varemærkeafdelingen og partner hos Plougmann Vingtoft, og hun har altid dyrket sport, fordi det giver velvære i en krop, der ellers sidder ned mange timer dagligt. For nylig har hun genoptaget sin boksetræning.

”Vi har jo alle sammen vores små frustrationer, og for nogle hjælper det at gå en tur, mens andre cykler. Men det har vist sig, at boksning passer helt perfekt til mig.”

Forfriskende ikke at være ’pæn’

Hun er ikke en aggressiv person, understreger hun.

”Jeg er faktisk meget rolig og har fået at vide, at jeg er god til at håndtere stressede situationer. Men der er bare noget forfriskende i at gøre noget, en ’pæn’ pige normalt ikke gør.”

Boksning er ret fjernt fra yoga eller golf, som mange måske forventer, at sådan én som hende ville bruge tid på, som hun siger.

”Jeg har prøvet at spille golf, og måske gjorde jeg det forkert, men jeg fik godt nok ikke særlig meget sved på panden. Og jeg tænder ikke på yoga – det er for fimset, også selv om jeg måske nok burde gøre det for smidighedens skyld.” 

Foto: Jonas Pryner Andersen
Koncentration er et must

Når Ellen Breddam tager til boksetræning, står den på 90 minutters intens styrke og konditionstræning. Men ikke noget med at slå på hinanden.

”Vi skyggebokser, men der får vi en fornemmelse af, hvor hårdt boksning er. Jeg har dyb respekt for dem, der kan tage 10 runder i en boksering. Man får virkelig pulsen op, også selv om man kun skal markere slagene og prøve at undgå at blive ramt.”

Det kræver fuld koncentration.

”Jeg har været ude for, at der var én, der røg pladask i gulvet, fordi hun var uopmærksom. Hun fik en lige højre i ansigtet.”

Så i boksning nytter det kun at være til stede her og nu, siger Ellen Breddam.

”Når jeg løber, kan jeg fx godt lige pludselig finde en løsning på en kompliceret sag på arbejdet. Men når jeg bokser, er jeg 100 % koncentreret om det, jeg laver. Ellers risikerer jeg at komme til skade. Og det er også godt at kunne lukke alt andet ude for en stund. Til gengæld kan løsningen på et problem sagtens dukke op, når jeg er på vej hjem i bilen.”

Hvad er reaktionen, når du fortæller, at du bokser?

”Folk smiler og siger: ’Nå, okay – respekt.’” 

Det ved siden af

De har djøf-jobs, og så har de en fritidsinteresse, som opsluger dem fuldstændig. Det er deres helle. Et genopladningsrum, de prioriterer højt.

I en serie artikler kan du møde guitaristen, balletdanseren og de andre, som kobler af med noget ved siden af jobbet:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Erhvervsministeriets Departement
Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Roskilde Handelsskole
Job
Økonomistyrelsen
Job
Social- og Boligstyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet