Brevkasse

Hvordan skal jeg sige op?

26-11-2019
1 min.

Et medlem er på vej til at sige sin stilling op, fordi et nyt arbejde venter forude. Men hvordan gør man det på den rigtige måde, og hvad skal man være opmærksom på?

Jeg har efter godt to års ansættelse besluttet mig for at opsige min stilling. Er der noget, jeg skal være opmærksom på i den forbindelse? Jeg skal tiltræde en ny stilling i en anden virksomhed 1. januar, men mangler dog stadig at få tilsendt min nye ansættelseskontrakt.         

Kære medlem 

Du skal først og fremmest give din arbejdsgiver det rette opsigelsesvarsel. Se derfor efter i din ansættelseskontrakt, hvilket opsigelsesvarsel der er aftalt. Hvis du er ansat som funktionær, vil dit opsigelsesvarsel sædvanligvis være løbende måned + én måned. Der kan dog være aftalt et forlænget varsel.

Hvis dit opsigelsesvarsel er løbende måned + én måned, skal du senest opsige din stilling den sidste arbejdsdag i november (inden for normal arbejdstid) for at kunne tiltræde den nye stilling 1. januar. 

En opsigelse kan – medmindre andet er aftalt – både gives mundtligt og skriftligt, men for at der ikke skal opstå tvivl om, at opsigelsen er afleveret inden for fristen, så bør opsigelsen være skriftlig. Du kan vælge først at opsige din stilling mundtligt, hvis du fx ønsker at forklare baggrunden for din opsigelse nærmere, og herefter sende en e-mail, hvor du også skriftligt opsiger din stilling. 

Der er som udgangspunkt ikke regler for, hvad der skal stå i en opsigelse. Du kan derfor blot skrive, at du opsiger din stilling dags dato til fratrædelse med udgangen af december. Det er en god idé at bede om at få en bekræftelse på modtagelsen af opsigelsen.

I forhold til det nye job, som du gerne vil tiltræde den 1. januar, er det vigtigt, at du får fat i den nye ansættelseskontrakt og skriver den under, inden du opsiger din stilling. Uanset om du har fået en bekræftelse på, at stillingen er din, kan der opstå tvist om de forskellige ansættelsesvilkår, så bed om at få kontrakten tilsendt. 

Når du modtager den nye ansættelseskontrakt, er du meget velkommen til at sende den til os på kontrakt@djoef.dk for en vurdering af vilkårene.Du er også meget velkommen til at kontakte Djøf på telefon 33 95 97 00 eller på djoef@djoef.dk, hvis du har flere spørgsmål i forbindelse med din opsigelse.

/Charlotte Kielland, chefkonsulent, Djøf 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.