Brevkassen

Hjælp, min chef har aldrig tid

16-10-2019
1 min.

"Min chef undgår mig, er kort for hovedet og har aldrig tid. Det stresser mig, for mine projekter lider under det. Jeg har ikke lyst til at skifte job, og jeg er træt af at småbrokke mig. Så hvad gør jeg?"

Jeg er frustreret over min nye chef, som startede for et halvt år siden, men superglad for mit job som forretningsudvikler og projektleder. Jeg har travlt og kan lide det, men jeg har brug for at kunne sparre med min chef – især om større, vigtige beslutninger. Hun undgår mig, er kort for hovedet og har aldrig tid. Det stresser mig, for mine projekter lider under det. Jeg begynder at tvivle på, om hun ønsker mig i forretningen. Jeg har ikke lyst til at skifte job, og jeg er træt af at småbrokke mig. Så hvad gør jeg?

Kære projektleder

Du er allerede godt i gang med løsningen med de præcise ord om din frustration.

Som regel handler det om, at chefen selv er for presset, ikke har evnerne eller ikke kender sin opgave som leder. 

I din situation kan man drømme sig tilbage til en fantastisk chef. Eller man ønsker, at lederens leder ”dog for f… må kunne se problemet”. Eller at man får kollegaerne med på, at chefen er frustrerende og får skabt opmærksomhed om problemet.

Jeg kan ikke anbefale de spor, da det er slidsomt for dig og de andre. Acceptér i stedet på den korte bane situationen. Men se, om du på den længere bane kan udvikle jeres relation. Hjælp din chef til at blive bedre, så hun kan understøtte dig. Du skal ’lede opad’.

Fortæl din chef, at du har brug for feedback. Fortæl, at du er frustreret og ked af, at det spænder ben for dine projekter. Og fortæl, hvad der virker for dig i forhold til feedback: Tid, sted, indhold, form og formål. Du skal skelne mellem det følelsesmæssige og det faktuelle.Se på, om der er andre personer, der kan give dig den feedback og støtte, du har brug for. Møder du modstand og ikke forståelse for alt dette, er du et sted, hvor samarbejdskulturen, ledelsen, det kollegiale og det organisatoriske ikke fungerer ordentligt. I så fald vil jeg alt andet lige anbefale, at du kigger dig om efter et bedre sted at være. 

/Frederik Iuel, chefkonsulent, Djøf

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.