Boganmeldelse

Netværk er et håndværk – gode råd til at lykkes

29.10.2019

af

Topchef i Women Deliver, Katja Iversen, øser i bogen 'Kvinde kend dit netværk' af sin personlige erfaring med netværk. Den er personlig, underholdende og fuld af gode råd – også til mænd.

Hvordan netværker man helt konkret? Det spørgsmål giver 'Kvinde kend dit netværk’ et supergodt, velskrevet og samtidig også underholdende svar på. 

Bogen er opbygget som en personlig fortælling og bygger på Katja Iversens egne erfaringer. I bogen forklarer hun: "Her er ingen forskere, undersøgelser eller tænksomme modeller med cirkler, diagrammer og pile i sjove farver. Jeg har en uddannelse i kommunikation, og jeg har igennem årene haft stor glæde af kloge menneskers syn på alt fra taleteknik og psykologi til ledelse og forhandlingsstrategi. Teori er vidunderlig, men mit mål med denne bog er et andet. Jeg ønsker ikke at belære dig, men at inspirere dig. Jeg er ikke klog på netværk. Jeg er erfaren på netværk."

Tips fra en spændende karriere

Bogen er således en meget personlig beretning, hvor man får indblik i Katja Iversens spændende liv og karriere, der bl.a. har ført hende til stillinger i FN, Unicef og nu til den øverste post i organisationen WomenDeliver. Iversen fortæller interessante og sjove historier (efter devisen ’tell a story, prove a point’), som giver læseren gode og praktisk anvendelige tips og tricks til, hvordan man netværker i praksis.

Katja Iversen betoner, at du skal have en specifik sag at fremme og/eller et mål at tage afsæt i for at kunne netværke. Når du har det, så kan du – uanset hvem og hvordan du er, og hvordan dit liv og dit job er – lære at netværke, da netværk er et håndværk.

Gennem en spændende beretning om Women Deliver-konferencen i København i 2016 får Katja Iversen synliggjort, hvordan vi med fordel kan anvende netværket og netværkets netværk til at få ting til at lykkes, samt hvordan det at trække på hinandens netværk, erfaringer og viden kan bringe os vidt.

Konkrete idéer til networking

Så hvis du gerne vil have inspiration til fx de her punkter og meget mere, så kan jeg klart anbefale dig at læse denne bog:

  • Hvordan du netværker til en reception.
  • Hvordan du netværker på møder og også bruger netværk i forberedelsen til dine møder.
  • Hvordan du opbygger soft power.
Tre plusser ved bogen

Jeg kan rigtig godt lide og vil derfor gerne fremhæve Katja Iversens betragtninger om,

  • at man ikke behøver at elske de mennesker, man netværker med, men at det er nok at se dem som mennesker og respektere dem for det, de bidrager med,
  • at netværk handler om at indgå i en meningsfuld udveksling af viden, tjenester og forbindelser,
  • at en professionel, neutral og venlig indstilling er nok.

Her udviser forfatteren modet til at gå i clinch med nogle af de forbehold og følelsesmæssige barrierer, mange – og nok især kvinder – har i forhold til netværk. Hun gør det for på sympatisk vis at anskueliggøre, at kvinders chancer for at få indflydelse bliver dårligere, hvis deres netværk er mindre.

Uanset om du er en erfaren netværker eller nybegynder på området, så kan du få noget ud af at læse ’Kvinde kend dit netværk’.

Og ja – selv om bogen er skrevet til kvinder, er der ingen tvivl om, at mænd også kan lære meget af de mange interessante historier og relevante input i bogen. 

Om forfatteren

Katja Iversen er uddannet i kommunikation fra RUC og i ledelse fra Columbia University i New York, hvor hun også har base i dag. Katja Iversen har i mange år arbejdet i FN og i den internationale ngo-verden, og nu er hun topchef i den globale organisation Women Deliver.

Om anmelderen

Charlotte Junge driver rådgivningsvirksomheden JUNGE. Hun arbejder nu bl.a. som netværksekspert og har selv skrevet tre bøger om netværk – senest 'The Networking Journey'.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Djøf
Frist 4. mar. 2024
Job
Københavns Professionshøjskole, Campus Carlsberg
Job
Styrelsen for Patientsikkerhed
Job
GrønlandsBANKEN
Frist 1. mar. 2024
Job
Verisure
Frist 23. mar. 2024
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet