Advokater

"Jeg arbejdede så meget, at jeg ikke kunne se mig selv i øjnene over for mine børn"

23-10-2019
1 min.
De lange arbejdsdage er en af faktorerne, der får mange advokater til at overveje at forlade branchen. Foto: Lars Bech/Ritzau Scanpix

To ud af tre overvejer at forlade advokatbranchen. Lange arbejdsdage og en stor ubalance mellem arbejdsliv og familieliv er de væsentligste årsager. Det viser en ny Djøf-undersøgelse.

I en ny undersøgelse, Djøf har gennemført blandt nuværende og tidligere advokater, er de deltagere, der har forladt advokatbranchen eller overvejer at gøre det, blevet bedt om at fortælle, hvorfor de vil(le) væk.

Vi har samlet et udsnit af kommentarerne fra undersøgelsen.


Der er et superfedt fagligt miljø og engagerede kollegaer, inklusiv partnere. Jeg tror bare ikke, at jeg på sigt kan se mig selv med de arbejdstider i forhold til familielivet. Hvis det var anderledes, blev jeg klart gerne i advokatbranchen.

Djøf-medlem, der overvejer at forlade advokatbranchen

Jeg gik ned med stress, fordi jeg arbejdede 70 timer om ugen og var alene med et for stort ansvar.

Djøf-medlem, der har forladt advokatbranchen

Der er stort fokus på at få flere kvindelige partnere (det siger de i hvert fald). Faktum er bare, at de ikke vil ændre på de såkaldte kriterier for at blive partner, hvilket i praksis udelukker kvinder. Ikke kun fordi kvinderne kan have svært ved at leve op til de kriterier (som er stillet af mænd), men også fordi de ikke køber præmissen. Jeg kan virkelig godt lide at arbejde i et advokatfirma, men som advokat og snart mor til to er jeg spændt på, om det kan lade sig gøre at fortsætte karrieren her.

Djøf-medlem, der overvejer at forlade advokatbranchen

Det var ikke unormalt at ramme 80 timer om ugen. Jeg var enormt glad for selve arbejdet, og det var et godt kontor, men jeg arbejdede så meget, at jeg ikke kunne se mig selv i øjnene over for mine børn.

Djøf-medlem, der har forladt advokatbranchen

”Det handlede om at få så meget betaling fra klienterne som muligt. Der var ingen faglig udvikling og interesse i at sørge for at udfylde sin mentorrolle over for de fuldmægtige. Alle var utilfredse og sad nærmest og græd på deres kontorer.”

Djøf-medlem, der har forladt advokatbranchen

”Generelt var jeg glad for mit arbejde. Afkaldet i forhold til min familie var bare for stort. Et maksimalt timetal og mulighed for afspadsering havde været vigtigt.”

Djøf-medlem, der har forladt advokatbranchen

Kommentarer

Rasmus Gjedssø Bertelsen

26.10.2019 kl. 14.28

Forskningsverdenen har løst problemet - manglende exitmuligheder. Og endda til en billig penge!

0 kommentarer
0
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.