Guide

Skyklapper og tre andre måder at få fred til at arbejde

15-01-2019
2 min.
Skyklapper er ikke kun til travheste. Et japansk teknologifirma har udviklet dette hovedbånd med indbyggede hovedtelefoner, så kontorfolk kan holde snuden i arbejdssporet. PR-foto: Future Life Factory

Støj og forstyrrelser knækker din koncentration. Vi har samlet fire teknologiske tips til selvforsvar i storrumskontoret.

2018 blev året, hvor vi for alvor talte om forstyrrelser og afbrydelser som kilde til koncentrationstab og dermed måske stress på jobbet. Årets digitale mantra blev 'sluk' og 'gå glip': Slip telefonens fristende 'pling' – og bliv ved det, du er i gang med, eller dem, du er sammen med.

Den trend bliver stærkere i 2019. Det siger bl.a. det internationale konsulenthus Kairos Future til Sveriges førende fagtidsskrift for arbejdsmiljø, Arbetsliv.

Kairos Future forudser, at en af de store 2019-tendenser bliver, at vi afskærmer os fra indtryk og forstyrrelser i hverdagen, ikke mindst fra push-funktioner på de sociale medier.

Få fred i kontorlandskabet

Trenden kommer også til at slå igennem i forhold til storrumskontoret, forudser Arbetsliv.

Ørebøffernes sejrsgang

Preben Mejer, it-forsker og stifter af videnscenteret Radr, er enig: Teknologi, der hjælper os til at få ro i en verden, der larmer som aldrig før, bliver en trend.

Bare tag de gode, gammeldags hovedtelefoner, siger han. 

"Der er vældig gang i ørebøffer og plugs, som fjerner larm og kollegastøj, og de bliver stadig mere avancerede."

Flyt arbejdet ud i det fri

En helt anden strategi til at få fred er simpelthen at forlade storrummet ved at gå udenfor og arbejde – og samtidig få sundhedsbonus i form af frisk luft og fri natur. Det forudser Arbetsliv som en anden ny arbejdstrend.

Det bevidste storrum

It-forsker Preben Mejer peger på, at der er to trends i gang i forhold til indretning af storrumskontorer. Den ene er scenariebaserede lokaler."Det vil sige, at lokalet både i sin indretning, belysning og generelle iscenesættelse tager højde for, om det er fredagsøl eller mandags-statusmøde, der foregår."

Den anden trend beskriver han med ordet 'aware'.

Kommentarer

Jasko

06.06.2019 kl. 12.21

En anden løsning er telefonbokse til storrums kontorer.
Jeg oplevede at støj var et kæmpe problem, så gik igang med at lave mit eget produkt specifikt designet til åbne kontorer.
Vi er så småt ved at være der, så glæder mig til at få feedback fra markedet :)

0 kommentarer
0
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.