Nyt job

Seniorøkonom: "Mange har sagt, det er store sko, jeg skal fylde ud. Men det er altså nogle helt andre sko, jeg går rundt i"

23-01-2019
3 min.
Som Dansk Erhvervs nye talsperson regner Katrine Ellersgaard Nielsen med at skulle tale meget om produktivitet, digitalisering og regulering i det kommende år. Foto: Privat

Det er Katrine Ellersgaard Nielsens opgave at mene noget på vegne af Dansk Erhverv. Hun afløser Steen Bocian som organisationens ansigt i medierne. I stedet for at følge i hans fodspor vil hun gå i sine helt egne sko.

Da Katrine Ellersgaard Nielsen fødte en efternøler, fik hun – ud over en søn mere – også tid til at tænke over sin karriere. Som økonom i konsulentbranchen havde hun i mange år gået fra projekt til projekt. Hun satte sig ind i alt fra svinetransporter til chokolademarkedet i Sverige for at kunne hjælpe sine kunder bedst muligt, men hun begyndte at mærke, at hun ville noget andet. Nu er hun seniorøkonom i Politisk-Økonomisk afdeling i Dansk Erhverv og skal bl.a. udtale sig i pressen på vegne af organisationen. 

Hvad tiltalte dig ved at prøve noget andet end konsulentbranchen?

”Der er en fed energi i den korte tidshorisont i branchen, men man hopper også meget fra tue til tue. Jeg savnede et længere sigte i det, jeg lavede. Når jeg havde kunder, som jeg lavede mere end én analyse for, og hvor vi var med til at trække i en dagsorden, så blev det rigtig interessant og sjovt, kunne jeg mærke.”

Hvornår fandt du ud af, at du ville en anden vej?

”Jeg fødte en lille efternøler i 2017. Min barsel var et godt tidspunkt til at tænke efter, hvad jeg ville med min karriere. Der skulle ske noget andet. Efter barslen fik jeg projektansættelse hos Axcelfuture. Jeg lavede et projekt sammen med dem og Boston Consulting Group om Amazon og nordisk detailhandel. Det var smaddersjovt, men det var heller ikke var den setting, jeg skulle være i. Så startede jeg eget CVR-nummer. Både for at vinde tid, og fordi jeg gerne ville nyde ham den lille efternøler et øjeblik mere.”

Var det deromkring, at du blev kontaktet af din nuværende chef i Dansk Erhverv?

”Ja, jeg kendte ham fra mit tidligere arbejdsliv. Vi arrangerede et møde, hvor han fortalte mig mere om et job, som måske var noget for mig.” 

Du sagde så ja til jobbet. Hvad skal du lave i det?

”Jeg er blevet sat i spidsen for økonomteamet i Politisk-Økonomisk afdeling. Jeg skal bl.a. stå for at igangsætte faktabaserede økonomiske analyser, som understøtter de hypoteser og konklusioner, som Dansk Erhverv bruger i organisationens politiske interessevaretagelse.”

Hvad nu hvis jeres analyse peger i en anden retning end dér, hvor I vil hen?

”Så har vi jo sat en forkert retning. Det er klart, at vi ikke bedriver forskning, men der er ingen interesseorganisationer, der er tjent med at gå i byen med tal, der er forkerte. Så underminerer man sin egen troværdighed, og det skal man lade være med. Vi skal holde den faglige fane højt og ikke gå på kompromis med sandheden.”

Du skal også være talsperson for Dansk Erhverv?

”Ja. Det er vigtigt, at vi er synlige i debatten i medierne. Dansk Erhvervs medlemmer udgør en betydelig andel af vores samfundsøkonomi, og derfor skal de have en stemme, når landets økonomiske form er på dagsordenen. Den opgave ligger nu på mit bord.”Så du er den nye Steen Bocian (cheføkonom i Dansk Erhverv frem til 2018, red.)?

”Min rolle og opgave er en anden, og jeg kommer med en anden baggrund. Der er så mange, der har sagt, at det er nogle store sko, jeg skal fylde ud. Men det er altså nogle helt andre sko, jeg går rundt i.”

Er der særlige emner, der kommer til at dominere dine samtaler med journalister i 2019?

”Den helt store dagsorden er selvfølgelig produktivitet. Enten skal vi arbejde smartere, eller også skal vi arbejde mere. Hele diskussionen omkring regulering og digitalisering kommer også til at fylde rigtig meget, tror jeg.” 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.