Brevkassen

Kan jeg tage på ferie, når jeg er sygemeldt?

19.8.2019

af

Illustration: Djøf

Illustration: Djøf

"Jeg er sygemeldt lige nu og ved ikke, om jeg bliver rask, inden vi skal på ferie. Kan jeg godt tage med på ferie, hvis jeg stadig er sygemeldt, når vi skal rejse?"

Jeg har planlagt en sommerferie med min familie i august måned. Men jeg er sygemeldt lige nu og ved ikke, om jeg bliver rask, inden vi skal på ferie. Kan jeg godt tage med på ferie, hvis jeg stadig er sygemeldt, når vi skal rejse? Hvad sker der, hvis jeg raskmelder mig, men bliver syg igen, lige før vi skal rejse på ferie?

Kære medlem

Tak for din henvendelse.

I forhold til dit spørgsmål om afholdelse af ferie, mens du er sygemeldt, så betragtes sygdom som en feriehindring. Du kan derfor som udgangspunkt ikke tage på ferie, hvis du stadig er sygemeldt.

Det er dog muligt at aftale en ’teknisk raskmelding’ under din  ferie. En ’teknisk raskmelding’ sikrer arbejdsgiveren mod, at der kommer en ny arbejdsgiverperiode uden refusion, hvis du fortsat er sygemeldt, efter at ferien er afholdt.

Som sygemeldt må du ikke forhale helbredelsen. Din læge skal derfor først vurdere, hvorvidt en ferie vil forhale dit sygdomsforløb. Herefter kræver en ’teknisk raskmelding’, at du kontakter både kommunen og din arbejdsgiver for at aftale en ’teknisk raskmelding’, inden ferien påbegyndes.

Hvis du raskmelder dig, men bliver syg igen lige inden din ferie, så er det muligt at udskyde ferien og holde den på et andet tidspunkt, når du er blevet rask igen. Du kan få erstattet ferien, hvis du sygemelder dig, inden den første feriedag starter (din ferie begynder den første feriedag på det tidspunkt, hvor du normalt skulle være mødt på arbejde, hvis du ikke havde ferie).

Du er meget velkommen til at kontakte Djøf på telefon 33 95 97 00 eller på djoef@djoef.dk, hvis du  ønsker at drøfte din situation med os.

God bedring!

/Charlotte Kielland

Skriv til brevkassen

Skriv til Djøfs panel af rådgivere, hvis du har spørgsmål om ansættelsesforhold, karrieremuligheder, overenskomster, regler og lovgivning, faglige netværk eller andet, der optager dig i forbindelse med arbejdsliv eller studier.

Vi bringer et udvalg af spørgsmål og svar. De indsendte spørgsmål kan eventuelt blive forkortet eller lettere redigeret.

Send dine spørgsmål til bladet@djoef.dk. Husk også at skrive dit fulde navn og mailadresse til brug for redaktionen og rådgiverne. Hvis du ønsker, at dit spørgsmål i bladet bliver underskrevet med pseudonym i stedet for navn, bedes du gøre opmærksom på det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Færdselsstyrelsen
Job
Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Job
Slagelse Kommune
Job
Kriminalforsorgen
Job
Socialpædagogerne
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet