Opsving

Arbejdsmarkedet sluger markant flere nye djøfere

5.8.2019

af

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ledigheden blandt de nyuddannede kandidater med samfundsvidenskablige uddannelser falder støt, på trods af at der de seneste år er blevet uddannet betydeligt flere.

Det går stadig hurtigere for nyuddannede djøfere at komme i arbejde efter studiet. Når man kigger på tallene for maj måned, er den gennemsnitlige ledighed for nyuddannede fra 2014 til 2019 nemlig faldet fra 29,4% til 19,6%.

Den udvikling ser ifølge Steen Vive, chefkonsulent i Djøf Karriere og Erhverv, ud til at fortsætte. Også selv om universiteterne i de seneste år har udklækket et kraftigt stigende antal nye kandidater fra de samfundsvidenskabelige uddannelser.

Betegnelsen ”nyuddannede” dækker over djøfere, der er dimitteret inden for det sidste år. Tallene for de forskellige uddannelsesgrupper under Djøf kan ses nedenfor.
Stort behov for ekstra hænder

De seneste ledighedstal fra Akademikerne viser også, at ledigheden især er dalende blandt jurister, økonomer og cand.merc.’ere.

”Det er overraskende, at ledigheden falder, mens antallet af nyuddannede stiger. Det viser, at der er et stort behov for de ekstra hænder på arbejdsmarkedet,” siger Steen Vive.

Den faldende ledighed blandt de nyuddannede er et resultat af den generelle jobvækst i Danmark. Desuden trækker den private sektor i stigende grad flere nyuddannede til, hvilket Steen Vive mener også kan have indflydelse på den faldende ledighed.

Lys fremtid for djøf-uddannelser

At arbejdsløsheden for dimittenderne fortsætter nedad, er ikke blot positivt for de mange nyuddannede, der slipper for at lede længe efter den første stilling. Også for universiteterne kan udviklingen få betydning.

”Det er meget interessant, at behovet for djøfere er så stort. Det tydeliggør i den grad vigtigheden af uddannelserne,” siger Steen Vive.

Der er ifølge Steen Vive heller ikke grund til bekymring for mangel på djøfere. Selvom ledigheden falder, nærmer den sig ikke et niveau, der kunne resultere i eventuelle flaskehalse, da der stadig er rigeligt med ledige djøfere på arbejdsmarkedet. De seneste tal fra Djøf viser en gennemsnitlig ledighed på 3,8% blandt medlemmerne. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
KL - Kommunernes Landsforening
Job
Djøf
Job
Villum Fonden
Job
Wonderful Copenhagen
Job
Hvidovre Kommune
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet