NYT JOB

”Efter balladen om sundhedsplatformen er jeg forberedt på lidt af hvert”

13.5.2019

af

Foto: Agnete Schlichtkrull/Ritzau Scanpix

Foto: Agnete Schlichtkrull/Ritzau Scanpix

Som ny direktør i Dansk Journalistforbund vil Elisabeth Geday fokusere på trivsel, efter at organisationen har været plaget af beskyldninger om seksuelle overgreb og ”en uhensigtsmæssig kultur”.

Når man spørger Elisabeth Geday, hvorfor hun søgte jobbet som direktør i Dansk Journalistforbund, så svarer hun: "Fordi det et eller andet sted er syntesen af alt det, jeg har beskæftiget mig med tidligere – kommunikation, medier, arbejdsmarkedsforhold og politik. Jeg føler, at jeg har en fyldt værktøjskasse, jeg kan møde op med."

I jobopslaget står der, at direktøren skal kunne samle og udvikle – hvordan vil du gøre det?

"På de indre linjer er det er vigtigt at få skabt god trivsel, bl.a. ved hjælp af god ledelse, så folk får en fornemmelse af, at der er en rød tråd i det, vi gør.

Hvad angår de ydre linjer, er jeg lidt i en luksussituation, da forbundet allerede har lavet rapporter om fremtiden for de tre faggrupper: de billedbårne, journalisterne og kommunikationsfolkene. Så der ligger en række anbefalinger, som jeg nu skal til at kigge på og være med til at prioritere."

Sagen om mulig sexchikane i forbundet har fyldt meget, efter at to studenterhjælpere fortalte, at de var blevet udsat for seksuelle krænkelser. Hvordan vil du forholde dig til det?

"Det er jo fortid nu. Jeg tror, det vigtigste er at fokusere på trivsel og god ledelse. Det ligger mig rigtig meget på sinde, at Dansk Journalistforbund skal være en god arbejdsplads, hvor alle kan føle sig trygge."

Hvad ser du som den største udfordring i dit nye job?

"Helt klart fremtidens arbejdsmarked for journalisterne, hvor der bliver stort pres, og mange vil være atypisk ansatte. Jeg vil arbejde for, at freelancerne får bedre vilkår, og jeg kunne godt forestille mig, at Journalistforbundet etablerede en form for platform – en opgavebørs – hvor kunderne skulle tilbyde ordentlig betaling for at blive optaget. Det er også foreslået i en af rapporterne om fremtidens udfordringer."

Hvad kan gå galt i dit nye job?

"Ingenting, håber jeg. Jeg er rigtig opmærksom på at få skabt gode relationer til alle, fx hovedbestyrelsen, specialgrupperne, medarbejderne, tillidsrepræsentanterne og eksterne samarbejdspartnere. Og så vil jeg sige, at efter al balladen om sundhedsplatformen på min tidligere arbejdsplads (Region Hovedstaden, red.), har jeg prøvet så meget, at der ikke rigtig er noget, der kan overraske mig."

Elisabeth Geday
 • 2019 Fra 1. juni direktør i Dansk Journalistforbund
 • 2015-19 Kommunikationsdirektør, Region Hovedstaden
 • 2011-14 Direktør, DR Kommunikation & HR
 • 2010-11 Formand for Medicoindustrien i Danmark 
 • 2008-11 Director, External Affairs, Coloplast
 • 2005-07 Folketingsmedlem, Radikale Venstre
 • 2003-05 Kommunikationsrådgiver, Advice
 • 2001-03 Kommunikationsrådgiver i bl.a. SiD
 • 1995-2001 Pressechef/kommunikationsmedarbejder, Ingeniørforbundet
 • 1990-95 Journalist/fuldmægtig, DA
 • 1991 Cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
KL - Kommunernes Landsforening
Job
Djøf
Job
Villum Fonden
Job
Wonderful Copenhagen
Job
Hvidovre Kommune
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet