Global karriere

"Jeg tror, man skal elske New York for at kunne nyde at bo her"

6.5.2019

af

Stefan Nygaard

Foto: Signe Birck

Foto: Signe Birck

Kender du årsagen til, at Fanø og Aalborg endte på New York Times liste over steder, man skal besøge i 2019? Grunden hedder Kathrine Simonsen, hun er vokset op på Djursland og har altid drømt om at få succes i byen, der aldrig sover.

Hun har altid haft et eller andet med New York. Kathrine Simonsen er uddannet journalist fra Journalisthøjskolen, har læst amerikanske studier på Syddansk Universitet, arbejdet fire måneder på Obamas præsidentkampagne i Ohio i 2012 og været pressechef på Roskilde Festival og CPH:Dox. I dag arbejder hun som Visit Denmarks PR-chef i USA’s største by.

Drømmen om at bo og få succes i udlandet, og særligt New York, har hele tiden ligget i baghovedet.

”Jeg ved ikke hvorfor, for min familie har fx aldrig rejst i USA. Men jeg tror altid, det har været målet med mit liv, at jeg skulle ende i New York. Der var en journalist, der engang sagde til mig, at enten er man født i New York eller også er man født newyorker. Jeg føler virkelig, at jeg er født newyorker,” siger Kathrine Simonsen

Det er ellers ikke, fordi byen har taget imod hende med kyshånd.

”Det er en hård by, og jeg tror, man skal elske New York for at kunne nyde at bo her. Jeg så engang et meme, hvor Empire State har en arm, der trækker dig ind i et knus og en anden arm, der giver dig en lussing. Det er ret godt billede. Her er ekstremt dyrt, man er oppe imod de dygtigste mennesker i verden, og der er et andet arbejdsniveau, end der er i Danmark. Jeg arbejder fx 60-70 timer om ugen. Jeg tror, de fleste mennesker, der ender i New York, er mennesker, der har en drøm og er enormt ambitiøse. Det er meget inspirerende.”

Som dansker i USA finder man hurtigt ud af, at amerikanere er dygtigere til at præsentere og sælge sig selv, siger Kathrine Simonsen:

”Jeg var lidt bekymret for, om jeg kunne hamle op med alle deres adjektiver. Men samtidig siger de sjældent nej, hvilket kan gøre det lidt svært at lave pressearbejde, for man ved ikke altid, om de siger ja, fordi de ikke vil være negative, eller fordi de synes, det er en god historie.”

Foto: Signe Birck
Den vildeste morgen

Formålet med Kathrine Simonsens arbejde er at skabe kendskab til Danmark som rejsedestination. Hun arrangerer presserejser, laver events og taler med journalister og redaktører.

”Vi er kun tre på kontoret i New York, så jeg er blevet lidt af en schweizerkniv, der både arbejder strategisk, men også laver lavpraktiske ting som at tælle presseklip eller sende evalueringer ud.”

Og så har Kathrine en pænt stor del af ansvaret for, at New York Times placerede Fanø og Aalborg på deres liste over ’52 places to visit in 2019’.

”Det er vist første gang, et land har to destinationer på listen, så det er jeg enormt stolt af. Jeg var med til at få Aarhus på listen i 2016, og det gav også stor opmærksomhed. Siden Aalborg blev nummer otte på den liste, er antallet af amerikanske turister øget med 114 %.”

Hvordan søren fik du New York Times til at skrive om Fanø og Aalborg?

”Journalisten, der skrev om Fanø, har besøgt øen et par gange over de seneste år, og journalisten, der skrev om Aalborg har danske rødder. Jeg mødte hende sjovt nok til en event et par dage efter, jeg var flyttet herover, og vi har holdt forbindelsen lige siden. Hun skrev til mig, at hun skulle til Danmark, og jeg foreslog, at hun kiggede på Aalborg.”

Hvordan reagerede du, da du så historien?

”Jeg vidste, at Fanø ville være på listen, så da journalisten, der havde besøgt Aalborg, dagen før skrev ’jeg tror, du bliver meget lykkelig i morgen,’ tænkte jeg slet ikke, at Danmark kunne blive repræsenteret to gange. Det var den vildeste morgen. Jeg har både en kollega og en praktikant, der er fra Aalborg, så der var stor national stolthed på kontoret.” 

Kathrine Simonsens guide til New York
  • Mine yndlingssteder i byen: ”Jeg er et mad-øre, og min liste over yndlingsrestauranter er alenlang. Jeg har et blødt punkt for blå tiki-drinks. Den bedste får du på den halvhemmelige Slowly Shirley. Spørg efter en Pacific Ocean Blue, den er ikke på menuen.”
  • Det sværeste ved at falde til i New York: ”Amerikanerne er jo skønne og nemme at møde, men det har været overraskende svært at finde dybe venskaber. Jeg arbejder hårdt på at lære dem om hyggestunder.”
  • Det skal man tænke over, før man tager til New York for at arbejde: ”Hvis du får chancen for at flytte til New York, skal du gribe den i en fart. Men du skal også vide, at amerikanere har en anden drivkraft end danskere, og byens energi og mangel på sikkerhedsnet kan godt slå dig ud. Men som Sinatra sagde ”if I can make it here, I’ll make it anywhere.”
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Sundhed
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Fiskeri og Fangst
Job
Udlændinge- og Integrationsministeriets departement
Job
Hillerød Business College U/Nord
Job
Vento Energy Support
ANNONCE