Djøfs lederpris 2018

Ledere skal kunne gå foran og skaffe sig fans

3.5.2018

af

Foto: Morten Holtum

Foto: Morten Holtum

Djøfs lederpris 2018 går til Malou Toft, Milestone Systems. For hende handler god ledelse om at få stillet de gode spørgsmål, om at spille andre folk gode og om at kunne træffe en beslutning i rette tid - og så er hun inspireret af Google-stifteren Larry Page.

Vinderen af Djøfs lederpris 2018, Malou Toft fra Milestone Systems, har et helt særligt ledertalent og potentiale til at blive en af fremtidens topledere i erhvervslivet. Det sagde næstformand i Djøf Henrik Funder, da han introducerede prisvinderen på Djøfs lederkonference 2. maj 2018.

For prisvinderen handler god ledelse om at få stillet de gode spørgsmål, om at spille andre folk gode og om at kunne træffe en beslutning i rette tid. Og så skal man kunne finde ud at kommunikere.

Det er også vigtigt at give sig tid til at få tingene implementeret, og ifølge Malou Toft gør det ikke spor, at lederen keder sig lidt, mens medarbejderne får tid til at følge med.

Selv har hun ikke tøvet, når muligheden for nye udfordringer bød sig. 36-årige Malou Toft har slået til og sagt ja – også da det indebar, at hun måtte flytte til Thailand med familien inklusive sit et-årige barn.

Hun er i øvrigt også inspirereret af Larry Page, en af Google-stifterne. Hans motto er, at man skal gå efter at gøre tingene 10 gange bedre end i dag - og ikke blot efter 10 procents forbedring.

Som leder skal man have fans

Modtageren af Djøfs lederpris 2018 er en yderst international profil. Allerede i studietiden på CBS rejste hun to gange til udlandet for at studere – i henholdsvis USA og Australien – inden hun afsluttede sin 'Master of Science i Business Administration' med retning inden for Management of Innovation & Business Development fra CBS.

Siden har hun været udstationeret for Telenor i Thailand og Myanmar, hvor hun som vice president havde fokus på at opbygge en helt ny organisation med 400 ansatte.

I marts blev Malou Toft vice president i Milestone Systems, som er et dansk selskab, der ligger i Brøndby og ejes af Canon. Milestone Systems leverer softwareplatforme til videoovervågning, og Malou Toft leder 140 medarbejdere, som beskæftiger sig med salg, marketing, kundesupport og drift i EMEA-området (Europa, Mellemøsten og Afrika). 

Hun har stor erfaring fra telekombranchen, hvor hun senest var underdirektør i Telenor i Danmark med ansvaret for 35 medarbejdere. Hun startede i øvrigt sin karriere i Telenor allerede i 2001, idet hun arbejdede med salg og distribution, inden hun begyndte på sin bacheloruddannelse på CBS.

Undervejs har hun også været udstationeret i Sverige, hvor hun kom til efter familieudvidelse og et barselsophold i Danmark. I Telenor Sverige stod hun i spidsen for afdelingen Business Strategy & Transformation.

Da Malou Toft modtog lederprisen, sagde hun i sin takketale, at en leder skal gå foran og er nødt til at skaffe nogle fans.

”Hvis man ikke har nogen fans, bliver man ’en enlig særling’. Men hvis man skaffer mange fans, er man rigtig heldig,” sagde hun til deltagerne i Djøfs lederkonference.

Tre kandidater var nomineret

Malou Toft vandt Djøfs lederpris i konkurrence med to andre nominerede.

Nemlig Carsten Elmose, som er områdedirektør for Marketing og Base Management i YouSee. Han er cand.scient.pol. og har tidligere arbejdet i Danica Pension og Danske Bank, senest som direktør inden for salg, marketing og kundetilfredshed.

Den tredje nominerede var Lars Bækkelund, der er Corporate Vice President i Novo Nordisk med ansvar for globale it-systemer og it-projekter med relation til fabrikker rundt om i verden. Han er cand.merc. i regnskab og finansiering og nu leder for cirka 175 medarbejdere.

Djøfs lederpris blev indstiftet i 2017 for at sætte fokus på, hvordan kvalitet i ledelse bidrager til at skabe resultater i private virksomheder. Og fordi de hidtil anvendte ledelsesmodeller må genbesøges, videreudvikles og måske endda erstattes i en tid med nye organisationsformer, big data, markeder i opbrud osv.

Prisen gives til en dygtig leder fra erhvervslivet, som gør en forskel i hverdagen og evner at skabe resultater gennem andre med tillid, samarbejde og gode beslutninger, og det er altså nu anden gang, at Djøfs lederpris er uddelt. Sidste års prisvinder var Louise Hahn fra Dong Energy (nu Ørsted), som du kan læse et interview med her.

Djøfs lederpris

Kriterierne for uddelingen af lederprisen er:

  • at fremme lederevner, som skaber resultater og vækst i erhvervslivet
  • at synliggøre nye topledertalenter fra erhvervslivet
  • at sætte fokus på lederkompetencer og -kvaliteter
  • at inspirere medarbejdere med ambitioner om at blive ledere.
Lederprisen går således til én, der lykkes med ledelse, og vinderen belønnes med et personligt executive udviklingsforløb til en værdi af 50.000 kr.
Hvordan udvælges vinderen?

Juryen for Djøfs ledelsespris 2018 bestod:

  • Henrik Funder, formand Djøf Privat og formand for juryen
  • Pui Ling Lau, COO, Realdania
  • Jesper Eigen Møller, bestyrelsesformand, Brøndbyernes IF mv.
  • Morten Falkenberg, CEO, Nobia Group og næstformand i Velux
  • Anne Mette Dissing-Immerkaer, partner, Heidrick og Struggles        
  • Britta Borch Egevang, direktør, Djøf
Udvælgelsen af prismodtageren sker i øvrigt i en grundig proces. Den starter med over 1.000 ledertalenter, og der indgår en gennemgang af topkandidaternes cv og referencer fra deres medarbejdere. 20 udvalgte kandidater svarer på en række spørgsmål om, hvordan de bedriver ledelse. Til slut udpeger juryen tre finalister og en vinder.
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet