Køn:

Work-life balance kan styrke kvinders karriere

03-04-2018
1 min.

Mangel på fleksibilitet, mandsdominerede netværk og karriereveje, der favoriserer mænd. Det er de åbenlyse benspænd for kvinders vej til en partnerpost i advokatbranchen, viser ny international undersøgelse.

I Danmarks største advokatfirmaer er kun én ud af syv partnere en kvinde, viser en optælling, som Børsen har foretaget i januar. Det til trods for at næsten halvdelen af de fuldmægtige er kvinder.

Og det er ikke kun i Danmark, at de kvindelige advokater sjældent når til tops. Ifølge en ny international undersøgelse er det et problem, der florerer verden over. The Law Society står bag undersøgelsen, der er baseret på svar fra knap 8.000 advokater, skriver advokatwatch.dk.

74 procent af mændene i undersøgelsen mener dog, at det står bedre til med ligestillingen i advokatbranchen, end det gjorde for fem år siden. Det samme mener 48 procent af kvinderne.

Fleksibilitet er nøgle

Men respondenterne er enige om at udråbe work-life balance, som den største åbenlyse barriere for kvindernes vej til et partnerskaber. Men også ’oldboys ‘netværk og karriereveje, der favoriserer mændene er en hæmsko.

I undersøgelsen er der forslag til, hvordan der kan blive lavet om på den skæve kønsfordeling:

  • Fleksibilitet i jobbet skal være en mulighed for alle – både når det gælder køn og titel.
  • Mentorordninger.
  • Fremhæve rollemodeller for familievenlige arbejdsvilkår.
  • Engagere mændene i ligestillingsdebatten.
  • Lige netværksmuligheder.Men det kan tilsyneladende være op ad bakke med fleksibiliteten, da 41 procent af respondenterne oplever, at der modstand mod fleksible arbejdsvilkår. Og ønsket om en mere harmonisk work-life-balance gælder både kvinder og mænd.

Kommentér
Del Twitter LinkedIn Facebook

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.