Betalt for overfald

Vold mod djøfer gav lang fængselsstraf

08-02-2018
2 min.

Sidste år fik to mænd 50.000 kroner for at overfalde en medarbejder i SKAT. Nu har de to fået fængselsstraffe på mindst 3 års fængsel, og den ene bliver udvist af landet.

I marts sidste år blev en kvindelig medarbejder i SKAT overfaldet uden for sit hjem mellem Bording og Silkeborg. Overfaldet skete klokken 6.28, hvor kvinden var på vej til arbejde. De to overfaldsmænd brækkede hendes kæbe to steder samt flere ribben.

Under retssagen kom det frem, at især en af mændene ifølge sigtelsen havde uddelt knytnæveslag i ansigtet og på kroppen af den 37-årige kvinde. Manden var maskeret, og slagene fortsatte, mens kvinden lå på jorden, rapporterede Silkeborgnyt.dk.

Overfaldet var bestilt af en bagmand, som i slutningen af sidste år blev idømt halvandet års fængsel for medvirken til grov vold. Han skal også betale 20.000 kroner til offeret i erstatning.

Ifølge Ritzau forklarede bagmanden i retten, at medarbejderen ’bare skulle have nogle lussinger og sættes op mod en mur’. Gennem en længere periode havde han følt sig personligt forfulgt af kvinden, der arbejdede på en skattesag mod hans to virksomheder.

Bestillingsarbejde

Manden gav sin bror en kuvert med 50.000 kroner for at opsøge kvinden, hvilket broren gjorde sammen med en medhjælper.

Dommen over de to, der opsøgte og overfaldt kvinden, blev afsagt tirsdag i denne uge. De blev idømt henholdsvis 3 år og 11 måneders fængsel og 3 års fængsel samt udvisning af Danmark.

Retten i Viborg fortæller til Djøfbladet, at de to er dømt efter straffelovens § 119, som bl.a. handler om vold mod personer i offentlig tjeneste eller hverv. Bestemmelsen er nok bedre kendt i folkemunde som ’vold mod tjenestemand i funktion’.

Kort efter overfaldet udtalte skatteminister Karsten Lauritzen til Ritzau:

”Man er velkommen til at være enig eller uenig med myndighederne i, om ens skat er korrekt. Men det må aldrig nogensinde gå ud over de mange tusinde dygtige medarbejdere, som hver dag går på arbejde og administrerer den lovgivning, som et flertal i Folketinget har vedtaget.”

Heldigvis kun få sager i Djøf

I en pressemeddelelse betegner Sara Vergo, der er formand for Djøf Offentlig, det som meget tilfredsstillende, at Retten i Viborg har sendt et klart signal om, at samfundet selvfølgelig ikke tolererer overfald på offentligt ansatte. Hun understreger, at offentligt ansatte selvfølgelig skal kunne gå trygt på arbejde.

”Heldigvis ser vi kun få af den slags sager i Djøf, hvor medarbejdere fysisk bliver forulempet, men der er ingen tvivl om, at vi ser tegn på en forråelse i samfundet, hvor verbale overfald fx på de sociale medier er blevet en del af omgangstonen,” siger Sara Vergo.Sara Vergo understreger også, at det er arbejdsgivernes ansvar at sikre, at der er et godt arbejdsmiljø på arbejdspladserne, og at medarbejdernes sikkerhed er passende og tilstrækkelig.

”Arbejdsgiverne skal lytte til medarbejdernes bekymringer og overvejelser om, hvorvidt sikkerheden på arbejdspladserne er i orden. Og vi oplever heldigvis, at arbejdsgiverne tager medarbejdernes sikkerhed alvorligt. Mange steder har man lokalt en fornuftig dialog om, hvordan man kan indrette arbejdspladsen sådan, at medarbejdernes sikkerhed også bliver tilgodeset.”


Kommentér
Del Twitter LinkedIn Facebook

Kommenter

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.