Tema: Din og min karriere

"Du har altid været mere ambitiøs end mig"

06-12-2018
2 min.

Frederik og Ditte sørger for, at de har tid til at være sammen som familie. Hobbies og ego-tid er der derimod ikke meget af.

Foto: Jacob Nielsen

Ditte Normann Møller og Frederik Giese har ikke haft mange og lange snakke om, hvordan de skal få to karrierer og et familieliv med to små børn til at balancere. De finder ud af det hen ad vejen. Men det hjælper, at den ene har skruet ned for arbejdstiden.

Helt mod normalen er det Frederik, der har hentet børnene i dag. De har et ’hente-bringe-skema’, hvor Frederik normalt kun står til at aflevere børnene. Vi sidder i stuen i ulvetimen, og Frederik smører marmelademadder til Axel på fire og Lea på to. Ditte er lige på trapperne.

Frederik er projektchef med fem medarbejdere under sig i Forbrugerrådet Tænk. En ambitiøs arbejdsplads, som han siger.

”Til trods for det er der ikke en forventning om, at man lægger mange ekstra timer. Men selvfølgelig med en fleksibilitet, der går begge veje.”

Han er dog ikke gået specifikt efter sådan et job.

”Men jeg sætter enorm pris på at få det foræret.”

Ditte er folkeskolelærer. Ingen af dem har lagt specifikke karriereplaner. Men de er begge meget ambitiøse, siger de.

”Men du har altid været mere ambitiøs end mig, og du har også sagt, at du er ambitiøs. Du har også nogle gange spurgt mig: ’Skal du ikke være leder’,” siger Ditte.

Men det er ikke stjerner på skuldrene, der tæller for hende.

”Så på den måde passer vi jo meget godt sammen,” siger Frederik.

Det er dog ikke sådan, at Frederik har en klar plan for, hvilken retning hans karriere skal tage.

”Jeg har ikke et bestemt mål, men jeg er altid meget ambitiøs i det, jeg er i. Men selv om jeg brænder meget for mit job, oplever jeg nu sjældent, at familien bliver valgt fra til fordel for arbejdet,” siger Frederik.

En af de ting, der har høj prioritet, er mandag eftermiddag, hvor de alle fire tager til svømning sammen i DGI-byen. 

Tingene går op på mærkelig vis – også uden Excel-ark

Frederik Giese

Da Ditte var på barsel med Axel, søgte hun et nyt job, hvor arbejdstiden var 30 timer om ugen. Det var ikke noget, de snakkede særligt meget om – det ville hun bare gerne for at få mere tid sammen med børnene.

”Og det kunne lade sig gøre, fordi vi ikke har brug for to fuldtidsindtægter,” siger hun.

Frederik arvede nogle penge, som han købte den første lejlighed for, og det har givet luft.

Det er ikke sådan, at de har sat sig ned og taget de store snakke om deres karriere hver især.

”Men vi er gode til løbende at tale om, hvad vi gerne vil. Og så synes jeg, at vi tit er heldige. Tingene går op på mærkelig vis – også uden Excel-ark og den store planlægning,” siger Frederik.

Der har dog været nogle perioder, hvor det var lidt stramt. Axel blev syg, og i tre måneder var han næsten ikke i børnehave. Ditte havde ham med på job, og så trådte bedsteforældrene fra Jylland og Frederiks bror også til.

Senere skiftede Ditte job efter barselsorloven med Lea. Og det var hårdt. Det var Frederik, der gjorde hende opmærksom på jobbet.

”Du er mere ambitiøs på mine vegne, end jeg selv er,” siger hun.

”Ja, men du syntes da selv, det var en god idé,” svarer Frederik.

Ditte tænker, at hun nok kommer til at bruge mere tid på jobbet, når børnene bliver større. Og et job, der kræver flere arbejdstimer, er også ok for Frederik.”Men det handler om, at man er et sted, hvor det giver mening, at man bruger sin tid. Der skal dog være tid til at være sammen med sin familie,” siger han.

Hobbies og ’ego-tid’ er der ikke meget af lige nu. Familien har hverken rengøringshjælp eller barnepige. Og for tiden får de heller ikke bragt måltidskasser til døren.

”Men måske er det dét, der skal være udkommet af den her snak,” siger Frederik.

Kommentér
2
Del Twitter LinkedIn Facebook

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.