Djøf-pris

Årets tillidsrepræsentant pendler til Brønderslev

13.11.2018

af

Foto: Morten Holtum/Djøf

Foto: Morten Holtum/Djøf

Helle Qvortrup Petersen fra STAR i Brønderslev er kåret som ’Årets tillidsrepræsentant’ i Djøf, fordi hun har gjort en kæmpe indsats i forbindelse med udflytningen.

Årets tillidsrepræsentant i Djøf repræsenterer cirka 20 medlemmer i STAR (Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering), som i 2016 blev flyttet fra København til Brønderslev. Helle Qvortrup Petersen pendler selv mellem de to byer, og dommerkomitéen fremhæver, at hun har været engageret i at få rammerne for arbejdspladsen på plads fra dag 1. 

Helle Qvortrup Petersen synes, det er rigtig rørende, at kollegerne har givet sig tid til at skrive en indstilling og dermed anerkende den indsats, hun har gjort. Hun kendte til indstillingen på forhånd, men blev alligevel totalt overrasket, da Djøf Offentligs formand Sara Vergo 7. november dukkede op sammen med en kameramand og overrakte prisen på 10.000 kr., som går til Djøf-klubben i STAR.

Netop klubben i STAR Brønderslev ser Helle Qvortrup Petersen som sin største landvinding som tillidsrepræsentant. Den blev dannet med hjælp fra kolleger fra et arbejdsmarkedskontor i Aalborg. De havde kæmpet for, at kollegerne i Brønderslev skulle få ret til egen lønforhandling.

Helle Qvortrup Petersen kom fra København og var en af blot tre medarbejdere, som havde mere end ni måneders anciennitet i styrelsen og dermed kunne vælges som tillidsrepræsentant, så det blev hun. I næste runde blev hun så genvalgt for to år, selv om mange af de unge nyansatte i mellemtiden havde været ansat længe nok til, at de også kunne være valgt.

”Jeg synes jo ikke, jeg har udrettet så meget, men for mange af kollegerne er det vigtigt, at de kan vende noget med mig, og det rører mig allermest, at de siger, de kan stole på mig,” siger Helle Qvortrup Petersen.

Et vigtigt tema er lønforhandling, hvor hun har fået gennemført en forsøgsordning, så kollegerne kan tale med hende for at forberede den individuelle forhandling, og de har også mulighed for at tage hende med til lønforhandling. Da mange af de ansatte kommer næsten lige fra eksamensbordet, har der været særligt behov for at tale om lønforhandling.

"Jeg har 240 procent tillid til Helle"

I indstillingerne til prisen siges det om Helle Qvortrup Petersen, at hun på den ene side ’evner at indgå i strategiske forhandlinger på vegne af sine medlemmer, men samtidig går i øjenhøjde med det enkelte medlem og udviser omsorg og engagement, så hun formår at skabe tryghed i en kompleks virkelighed.’

Et andet skudsmål lyder:

”Jeg har 240 procent tillid til Helle og ved, at hun altid vil kæmpe for vores interesser. Hun er typen, der siger tingene uden omsvøb, hvilket gør hende yderst troværdig, og man ved, hvor man har hende.”

Desuden fremhæves Årets tillidsrepræsentant for, at hun er god til at bygge bro, bl.a. fordi hun har været initiativtager til et arrangement for alle AC'ere – hvor også ikke-Djøf-medlemmer blev inviteret. Dette gavner medlemmer, arbejdspladsen og djøfernes omdømme, lyder det rosende fra en kollega.  

Også privat har Helle Qvortrup Petersen brugt sine evner til at bygge bro – nemlig mellem landsdelene. Efter at hendes arbejdsplads blev flyttet fra København til Brønderslev i 2016, har hun hver uge pendlet, dels med fly, dels i en bil, hun har stående i Aalborg Lufthavn (hvor der er gratis parkering). Hendes mand er gået på pension og kommer af og til på besøg i Nordjylland, så hun klager ikke, for ’pendling bliver jo også hverdag,’ og hun er glad for arbejdspladsen i Brønderslev.

“Det er en af de sjoveste arbejdsopgaver, jeg har haft i mit arbejdsliv – det at få lov til at lære så meget fra sig til de rigtig mange nyuddannede kolleger. At opleve den pionerånd er helt fantastisk!” siger hun. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet