Udflytning

"Hele den dag skiller sig bare ud på alle måder"

29-01-2018
2 min.
Nora Vågnes Traaholt blev valgt til tillidsrepræsentant samme dag, hun og hendes kollegaer fik at vide, at  deres arbejdsplads De Økonomiske Råd skal flytte til Horsens fra København. Foto: Pressefoto

Fortalt til Djøfbladet: En time efter at Nora Vågnes Traaholt og hendes kollegaer i De Økonomiske Råd får at vide, at deres arbejdsplads skal udflyttes, bliver hun valgt som tillidsrepræsentant.

Klokken er halv otte om morgenen onsdag den 17. januar.

Nora Vågnes Traaholt, fuldmægtig i De Økonomiske Råds Sekretariat, har i den seneste tid mødt tidligt på kontoret i København, fordi hun arbejder på en stor rapport, der snart er deadline på. Men hun undrer sig over, at hun også møder sin chef på kontoret så tidligt – det plejer hun ikke.

Og pludselig er alle de andre chefer der også. Mærkeligt. De samler sig inde på direktørens kontor.

Nora Vågnes Traaholt og hendes kollegaer joker med, at det jo også er ’store udflytningsdag’. Ingen af dem drømmer om, at de selv er i spil.

Men langsomt begynder det at gå op for dem, at der er noget på færde. Administrationschefen kommer og indkalder Nora til SU-møde et kvarter senere. Hun er TR-suppleant. Og det er her, at virkeligheden op for dem. De Økonomiske Råd skal flytte fra København som et led af udflytningsrunde 2. Seriøst. Og så helt til Horsens. Hun får ondt i maven.

Nogle griner. Det er bare så surrealistisk. Andre er helt tavse.

Tillidsrepræsentanten har fået nyt job, så planen var, at de skulle vælge en ny et par uger senere. Men i AC-gruppen bliver de hurtigt enige om, at det bliver nødt til at være nu. Nora Vågnes Traaholt bliver valgt til ny tillidsrepræsentant. 

Stor interesse fra medierne

Der går ikke ret lang tid, før TV2 News ringer. De vil gerne lave et live-interview med hende. Det er syret at stå der på live-tv, en time efter det er meldt ud, synes Nora. Så ringer de fra 19-Nyhederne og bagefter fra Jyllands-Posten – og også fra Djøfbladet. Det er som en sneboldeffekt – alle vil have fat i hende, da først hendes navn er ude.

Nora er af en eller anden grund fattet. Mellem interviewene får hun skrevet til venner og familie. Hendes familie bor i Norge, og de er mest optaget af, at hun er i TV. Hun taler selvfølgelig også med kollegaer og med Djøf. Hun prøver at holde hovedet koldt og få sat den videre proces godt i gang.

De fleste siger allerede, at de ikke skal med til Horsens. De snakker om, hvordan de bedst kan hjælpe hinanden med at komme videre. Der er ikke fastsat en flyttedato endnu.Klokken er syv om aftenen, før Nora er hjemme. Hun får ikke rigtigt noget at spise – det har hun ikke fået siden i morges. Hun går en tur og taler i telefon med familien. Tilbage igen prøver hun at sætte sig ind i de vilkår, der kommer til at gælde for hende og hendes kollegaer.

Da hun endelig går i seng, kan hun ikke falde i søvn. Tankerne drøner rundt.

Hele den dag skiller sig bare ud på alle måder.

Nora Vågnes Traaholt har fortalt om sin dag til Djøfbladets Tine Santesson.

 

Kommentér
7
Del Twitter LinkedIn Facebook

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.