Karriere

Konsulenthuse mere populære blandt unge

29.5.2018

af

PR-foto: Jakob Boserup/CBS

PR-foto: Jakob Boserup/CBS

Konsulenthusene rykker op på de danske business-studerendes ønskeliste. Det gør finans og forsikring også. Store, kendte industrivirksomheder er rykket ned ligesom en række offentlige arbejdspladser.

Lego, McKinsey, Deloitte, A. P. Møller Mærsk og Novo Nordisk er top-fem på ranglisten over de 25 arbejdsgivere, som de business-studerende helst vil arbejde for.

Det viser Universum Student Survey 2018, en årlig undersøgelse, som det internationale konsulenthus Universum Global gennemfører i 60 lande, herunder Danmark.

Den danske undersøgelse baserer sig på svar fra 3.290 danske business-studerende. Se top-25 listen her.

Konsulenthuse rykker op

Lego har ligget på førstepladsen også de to foregående år, 2016 og 2017. Men det er nyt, at de to konsulenthuse er rykket op på 2. og 3. pladsen.

Konsulent- og revisionshusene PwC, Qvartz og Accenture er også rykket op på listen, mens The Boston Consulting Group og Ernst & Young holder samme plads som i 2017 og 2016.

Universums danske direktør, Jesper Dansholm, mener, at man skal lægge mærke til konsulenthusenes position blandt de unge.

"De store konsulenthuse lægger sig virkelig i selen for at tiltrække de bedste kandidater fra business-uddannelserne."

På CBS genkender man de studerendes interesse for konsulenthusene.

"Den har altid været der, og vi er også storleverandører til branchen," siger Head of Business Relations & Career Services på CBS, Janie Huus Tange.

"Konsulenthusene er meget synlige i de studerende liv – på campus, i undervisningen og på vores case competitions, hvor der er særligt fokus på konsulentkompetencer. Det giver selvfølgelig et øget kendskab, og for en lille del af vores studerende er det en oprigtig drøm at blive konsulent i et af de store huse."

Finansministeriet holder skansen

Også finans og forsikring vinder terræn i Universum Student Survey 2018-undersøgelse. Ifølge undersøgelsen er forklaringen bl.a., at finans og forsikring borger for muligheden for en høj fremtidig løn. Det finder især yngre business-studerende vigtigt.

Ranglisten omfatter 118 større danske arbejdspladser. Kun én offentlig er med i top-25: Finansministeriet, som til gengæld er rykket to pladser op fra 2016 til en 20. plads. Flere ministerier, store kommuner og institutioner som Nationalbanken og DR er rykket nedad på listen.

En årsag er det lavere lønniveau, siger Jesper Dansholm. Men det skyldes også, at de unge i dag ser det som arbejdstagers marked. Derfor tænker de ikke så meget i en tryg ansættelse i den offentlige sektor.

Studerende modnes og skifter fokus

Universum har også spurgt de danske business-studerende, hvad der er vigtigst for dem. Det ændrer sig undervejs i studiet.

I starten af studiet er det høj løn og et lederjob. Når kandidateksamen nærmer sig, bliver et job med et rart arbejdsmiljø og en chef, som støtter éns udvikling, vigtigere.

"Under studiet får mange studiejobs og bliver mere modne og lægger mere vægt på blødere værdier," siger Jesper Dansholm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Udlændinge- og Integrationsministeriet
Job
Landbrugs- og Fiskeristyrelsen
Job
Rytmisk musikkonservatorium
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet