Har du også det forkerte foto på LinkedIn?

18.1.2018

af

Foto: Hanne Levy Jellesen

Foto: Hanne Levy Jellesen

”Det er helt misforstået, hvis du tror, at du skal se alvorlig, cool og en anelse utilnærmelig ud på dit profilbillede.” Sådan lyder det fra Lykke Fehmerling, LinkedIn-ekspert og chefkonsulent i Djøf.

Den største misforståelse er, at du ikke må smile på dit professionelle profilfoto, siger Lykke Fehmerling.

”Men det skal være et ærligt og ligefremt smil – ikke et anspændt ’nu-kontrollerer-jeg-mit-smil-foto’.”

Lykke Fehmerling har testet profilbilleder hos en lang række kursusdeltagere, og dét, som får både ledere og medarbejdere til at vælge den profil, de helst vil arbejde sammen med, er, når han eller hun på fotoet fremstår som imødekommende, kompetent, venlig, nærværende og ligetil.

Dit profilfoto skal selvfølgelig være foto-teknisk i orden med neutral baggrund, og det skal være taget til anledningen. Og så skal du ikke se væsentlig anderledes ud, end du vil gøre, når du træder ind ad døren til en jobsamtale.

”Hvis du har rødt krøllet hår på dit profilbillede, går det ikke at møde op med lyst, glat hår,” siger Lykke Fehmerling.

Det skal ikke være for meget eller for lidt, understreger hun.

”Altså ingen dybe udskæringer og polkaprikker og heller ingen slips, der er strammet helt op i halsen – ofte vil det faktisk fungere bedst uden slips.”

Det er en hårfin balance at ramme den rigtige ’tone’, når du skal vælge det rigtige profilbillede.

Foto: Hanne Levy Jellesen

Fraværende

Her er der i den grad mangel på nærvær og imødekommenhed. Hun ser ud som om, hun er mest optaget af sig selv.

Foto: Hanne Levy Jellesen

 

Flirtende

Det handler ikke om at være smuk eller inviterende, så drop fotos, der signaler datingprofil. Du bliver nødt til at parkere din forfængelighed og i stedet fokusere på, om du ser ’likeable’ ud.

Foto: Hanne Levy Jellesen

 

Arrogant

Her er tale om det misforståede profilfoto, som rigtig mange har. Du vil gerne se seriøs og ’business-agtig’ ud, men du kommer til at udstråle arrogance og distance, hvilket det sort/hvide foto forstærker.

Foto: Hanne Levy Jellesen

 

 Sympatisk

Her er nærvær, naturlighed, øjenkontakt og et imødekommende smil. Her har vi kollegaen, vi gerne vil arbejde sammen med. Vi føler os hverken truet eller udfordret, og vi har lyst til at spise frokost med vedkommende i kantinen.

 

Kilde: Lykke Fehmerling, LinkedIn-ekspert og chefkonsulent i Djøf.

5 råd til LinkedIn

1.
Vælg et imødekommende og vellignende billede.Vælg et imødekommende billede, som du har fået taget til anledningen.

2.
Find en baggrund, der understøtter det, som du er god til. Du kan vælge et billede, der viser dig i en arbejdssituation. Fx på kontoret, ved computeren, når du taler med kolleger eller holder et foredrag.

3.
Skriv en titel, som giver andre lyst til at besøge din profil. Du har 120 tegn til at beskrive, hvad du kan tilbyde en kommende arbejdsgiver eller samarbejdspartner. Hvad er det vigtigste?

4.
Resuméet skal fortælle, hvem du er, og hvad du kan. Brug direkte sprog, korte sætninger og omtal dig selv i 1. person. Særligt de to første linjer i resuméet er centrale, fordi de er konstant synlige på din profil.

5.
Få andre til at godkende dine kvalifikationer. Tilføj kvalifikationer under ’Skills & Endorsements’, og få andre til at godkende dem. Det gør de typisk, hvis du godkender deres kvalifikationer.

Kilde: Djøfs guide til LinkedIn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Djøf
Frist 4. mar. 2024
Job
Københavns Professionshøjskole, Campus Carlsberg
Job
Styrelsen for Patientsikkerhed
Job
GrønlandsBANKEN
Frist 1. mar. 2024
Job
Verisure
Frist 23. mar. 2024
ANNONCE

Kommentarer

Nicolai Perjesi
6 år siden
En rigtigt god måde at få et godt profilbillede på er at henvende sig til en professionel fotograf. Det kunne godt lige nævnes i artiklen. Dels er de fleste af os uddannede i vores fag, og så er vi nemlig også gode til at få det bedste frem i mennesker på et billede, da det jo er hvad vores arbejde går ud på. Og så tager vi forresten også opgaven seriøst da det er vores levebrød.
Thomas Christensen
6 år siden
Selvom en profil er relateret til ens jobprofil, kan det så ikke godt være lidt afslappet? Jeg har valgt et profilbillede hvor jeg en sommerdag er i en (pæn) T-shirt med noget grønt natur i baggrunden. Jeg arbejder med miljø, politik og strategier - og mine jobs er ikke slipse jobs :-)