Gratis overbygning for jurastuderende

29-08-2017
1 min.
Fra foråret 2018 kan jurastuderende fra hele landet tage en gratis ekstrauddannelse hos Justitia Akademi. Foto: Pressefoto - Justitia Akademi

Justitia Akademi er et nyt tilbud om en weekend-uddannelse til jurastuderende. Målet er at kunne forstå og formidle principperne bag retssikkerhed og menneskerettigheder.

Danske Advokaters hovedkontor på Vesterbrogade i København skal lægge hus til et nyt akademi for jurastuderende, der skal uddanne fremtidens jurister til at kunne tackle problemstillinger, der er på kant med stadfæstede lovgivninger eller konventioner. Akademiet skal ifølge stifterne gøre ’morgendagens jurister til retssikkerhedens frontsoldater’.Akademiet er et samarbejde mellem tænketanken Justitia og Danske Advokater, der igennem en årrække har arbejdet sammen om flere projekter.

”Jurister og advokater er retsstatens frontsoldater, men skal de fortsat være det, så kræver det, at der er en politisk eller erhvervsmæssig kultur, hvor man har det som en del af sit DNA,” siger Jacob Mchangama, direktør i Justitia og den ene stifter af projektet.

Retssikkerhed i øjenhøjde

Stifterne vil give jurister en højere bevidsthed om vigtigheden af frihedsrettigheder og retssikkerhed. Og det er især i formidlingen af de begreber, som Paul Mollerup, administrerende direktør i Danske Advokater og den anden stifter af projektet, ser potentiale for udvikling. Ifølge ham skal danske jurister blive bedre til at tale på ’P3 niveau’, når de optræder i offentligheden.

”Det er en klassisk akademisk udfordring at forfalde til sit fags jargon, og der skal jurister blive bedre til også i deres kommunikation at skære ind til sagens kerne, hvilket allerede ligger i deres DNA,” siger han. 

Selvom diskussionen om menneskerettigheder og internationale konventioner ifølge Jacob Mchangama og Paul Mollerup er vigtig, så skal Justitia Akademi også have fokus på problematikker, der er mere relevante for danske borgere. Akademiets jurister kan lige så vel arbejde med socialt udsatte og marginaliserede danskere.

”I Danmark har vi en meget vidt forgrebet velfærdsstat, og når udsatte borgere ikke kan navigere i vores systemer, så bliver deres retssikkerhed udfordret,” siger Jacob Mchangama.

Men hvad skal Justitia Akademis jurister så konkret arbejde med?

”Fuldstændigt det samme som andre jurister bare med et bedre erfaringsgrundlag,” siger Paul Mollerup. 

Kommentér
Del Twitter LinkedIn Facebook

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.