Droppede juraen til fordel for yoga

17-08-2017
3 min.
Sine Marie Mohr vurderer, at hun nu tjener en femtedel af, hvad hun gjorde tidligere. Til gengæld er arbejdet langt mere positivt. Foto: Lars Bahl

Adskillige studiejobs og 12-taller samt eftertragtede stillinger efter studiet. Sine Marie Mohr gjorde alt det rigtige i juralivet. I dag er hun yogalærer og har aldrig været lykkeligere.

Tag en dyb indånding og løft panden helt op til knæene,” instruerer Sine Marie Mohr roligt. Klokken er lidt over otte en onsdag morgen, og 11 ansatte fra Statens Institut for Folkesundhed ligger på ryggen på yogamåtter i et lokale på instituttet, der ligger centralt i København. De møder ind, en time inden de skal arbejde, for at få strakt ud i krop og sjæl.

Sine Marie Mohr taler dem igennem yogaøvelserne, mens hun skifter mellem at demonstrere de til tider avancerede yogastillinger og gå forsigtigt rundt og rette på deltagernes positurer. Hele tiden med fokus på åndedrættet.

For et år siden ville du ikke have mødt Sine her, men i stedet hos forsyningsselskabet HOFOR, hvor hun arbejdede som husadvokat. Inden da var hun advokat i det store advokatfirma Horten, hvor hun kom til efter et par år som fuldmægtig i Justitsministeriet. Et cv taget ud af en håndbog for den gode juristkarriere. Alligevel følte Sine ikke, at hun passede helt ind.

”Jeg har altid været glad for at være jurist, men jeg var ved at gå død i de snærende bånd, der er i det juridiske arbejde, og kom frem til, at jeg måske ikke skulle være i faget længere.”

Interessen for yoga blomstrede for alvor op efter en stress-sygemelding på jobbet hos Horten.  En dag kunne Sine ikke læse en tekst, som hun selv havde skrevet et par dage forinden. 

”Jeg havde arbejdet solen sort på et større projekt. Samtidig læste jeg til -advokateksamen, og der var sygdom i min familie. Min krop sagde stop. Jeg fik al den hjælp, jeg skulle bruge fra Horten, og begyndte at arbejde deltid med mindre opgaver i et par måneder. Det var dér, jeg for alvor begyndte at dyrke yoga, og det hjalp mig til at finde tilbage til min krop og få det bedre.”

Et par år, et jobskifte og en yogainstruktøruddannelse senere tog hun springet, sagde farvel til juralivet og begyndte som selvstændig yogalærer med firmaet Yogamohr. Hun skyder på, at hun tjener en femtedel af det, hun tjente inden, men hun har aldrig følt sig så fri som nu.

”Jeg begyndte at læse jura, fordi jeg ville redde verden. Det gjorde jeg ikke med jura, men jeg gør det med yoga. Jeg tror på, at jeg kan give andre mennesker et bedre arbejdsliv ved at komme ud med yoga på arbejdspladserne. Undersøgelser har vist, at sygefraværet hos medarbejdere, der dyrker yoga, falder med op til 30 procent.”

Juraen bruger hun i dag kun til at holde styr på sine skatteforhold.

”Jeg skulle nok have læst psykologi i stedet. Jeg overvejer også at tage en Master i organisationspsykologi.”

Hvem er dine kunder?

”Lige nu er det Statens Institut for Folkesundhed, HOFOR, rejsebureauet Carlson Wagonlit Travel og KPMG. Jeg underviser også nogle erhvervsfolk privat. Jeg regner med, at der kommer flere til snart, og er ved at udvide forretningen til også at dække Fyn.”

Hvordan hjalp yogaen dig med stress?

”Når du står der på yogamåtten og skal holde balancen, så er der ikke tid til så meget andet – så er der ikke plads til at tænke. Jeg forbinder meget yoga med frihed, for så skal jeg ikke forholde mig til alt det bøvl, der kan være inde i hovedet.”

Har det været spild af penge at uddanne dig til jurist?

”Nej, for jeg har lært en stor portion disciplin både på studiet og i mine jobs, og jeg har lært at se verden på en bestemt måde. Jeg har et andet blik end en yogalærer, der ikke har min baggrund og kender til arbejdspresset og arbejdsgangene hos dem, der går på mine hold.”

Hvordan var det at springe ud som selvstændig?

”Pludselig var der en risiko i mit liv. Jeg havde et rigtigt ansvar for mig selv. Der var en tåge, der lettede, og det var vildt spændende. Desuden er det et meget mere positivt arbejde. Folk er glade og takker mig tit efter undervisningen. Juridiske opgaver er ofte noget mere konfliktfyldte – og derfor oplever man sjældent helt samme umiddelbare begejstring hos klienterne.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.