I Dong skal medarbejderne sove godt

07-06-2017
1 min.
Hanne Blume er HR-direktør i DONG Energy. Foto: Esben Hjort, DONG Energy

DONG Energy introducerede i 2015 medarbejderne for en søvnapp, der skal hjælpe dem med at sove bedre om natten. Vi har spurgt HR-direktør Hanne Blume hvorfor.

Hvorfor er det interessant for Dong at introducere en søvnapp?

Søvn er en vigtig individuel trivselsfaktor. I dag brænder mange ud på jobbet, og god søvn er vigtig for at modvirke det.

Appen er frivillig at bruge og indsamler ikke data, men indeholder bare nogle værktøjer og viden, fx et mindfulness-program. Og det har skabt noget opmærksomhed og kultur om det. Det er blevet noget, man taler om i frokostpausen.

Hvorfor interesserer I jer for, hvordan folk sover?

Søvn er en af de bærende piller i vores sundhedsstrategi, der også inkluderer kost, motion og mental balance. Vi har et mål om, at folk skal kunne bevare energien, både på arbejdet og derhjemme. Det har vi arbejdet med i nogle år, og vi kan se på vores data, at det virker. Der har været et markant fald i antallet af ansatte, der trækker på sundhedsforsikringen på grund af stress. Og sygefraværet er faldet.

Hvor vigtigt er data i HR-arbejdet?

Vi arbejder rigtig meget med data, og det fylder mere og mere. Vi bruger mange forskellige metrics – lige fra generel trivsel til specifikke tal for, hvor mange der siger op.

Nogle vil mene, at I griber ind i medarbejdernes privatliv. Hvor går grænsen?

Det er et relevant spørgsmål. Men det er ikke noget, vi hører hos os selv. Faktisk er der ekstrem efterspørgsel på det her fra medarbejderne selv. Og jeg vil sige, at jeg overhovedet ikke er interesseret i individuelle data om medarbejderne. Hvis man begyndte at monitorere enkeltpersoner, ville det være at tage ansvaret fra folk. Det er jo ikke Dong, der har ansvaret for medarbejdernes sundhed. Det har de selv. 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.