Djøfs lederpris til leder med hjerne OG hjerte

09-05-2017
3 min.
Louise Hahn får overrakt Djøfs lederpris af formanden for Djøf Privat, Henrik Funder, som også er formand for juryen, der har udpeget vinderen. Foto: Morten Holtum

Louise Hahn fra Dong Energy blev den første modtager af Djøfs lederpris, fordi hun kombinerer analytisk sans, dyb forretningsmæssig forståelse og stærk indfølingsevne. Selv siger hun, at hun også er lidt for rar og omsorgsfuld.

Egentlig er Louise Hahn ingeniør, men den eksamen supplerede hun hurtigt med en HD i finansiering, og efter jobs i konsulentbranchen startede hun i Dong Energy, hvor hun gradvist er avanceret til privatkundedirektør.

I sit første lederjob blev hun klemt helt op i en krog af en gruppe voksne mænd – bl.a. maskinmestre – som rasede og var meget utilfredse med ændring af deres arbejdsvilkår. Der lærte hun, at hvis man ser virksomheden som en ’social konstruktion’, så handler det om at forstå folks opfattelse af virkeligheden og ikke din egen udlægning af den.

Nu er hun i en afdeling, hvor medarbejderne og mellemlederne i starten var ’tyste som graven’, og hvor det regnes for ikke-karrierefremmende at sige sin mening. Så er det svært at være leder, fordi man ikke kan få en dialog. Louise Hahn har derfor indført ’Morgenmad med mening’-møder med fem-ti deltagere, og hun har også inspireret mellemlederne til mere åbenhed ved at give dem en strategi-opgave, som skulle præsenteres for ledergruppen.

Louise Hahn arbejder dog fortsat på at styrke dialog og åbenhed i sin afdeling med ca. 300 medarbejdere, for det er meget, meget svært at operere som leder, hvis man ikke har en åben dialog som platform for at skabe og implementere strategien.

Hvad er det bedste ved at være leder?

”Det er, når man opnår et uventet godt resultat, og når man gør det via en gruppe af medarbejdere, som selv er stolte over det resultat, de har leveret.”

Hvad er din største arbejdsmæssige udfordring?

”At alle ens styrker jo også er svagheder. Det er en vedvarende udfordring at finde den rette balance – at holde fast i sig selv og kunne stå inde for det, man gør. Det kræver, at man arbejder enormt meget med sig selv og sin egen identitet.”

Hvad betyder det for dig at få Djøfs lederpris?

”Det er enormt bekræftende, at man har valgt sådan en som mig, for jeg er nok en mere varm og nærværende leder end så mange andre. Prisen gør mig glad, for man får også nogle knubs på vejen, og jeg har da nogle gange tænkt, om det er det rigtige, jeg gør.”

Hvad drømmer du om at opnå som leder?

”Ja, det her med at vise, at man godt kan opnå stærke forretningsmæssige resultater og stadigvæk have en høj arbejdsglæde. At der er en vej igennem, hvor du både kan skabe resultater og skabe glæde – også i organisationen.”

Har du et godt råd til de djøfere, der gerne vil være ledere?

”Ja, hop til og tag ansvar, når nogen har noget, de skal have fixet. Og gør det på en måde, så du har folk med dig fra hele organisationen. Det er ikke demokrati, men jeg tror virkelig på, at man ved at få forhandlet sine løsninger på plads kan forberede sig til at blive leder. Som min gamle chef sagde: ’Problemerne søger derhen, hvor de bliver løst.’”

 

Se video med Louise Hahn her:


Om Djøfs lederpris

Mere end 60 pct. af Djøfs medlemmer er eller ønsker at være ledere. Djøf har derfor oprettet en pris, der sætter fokus på topledelse i den private sektor, fordi djøferne med deres særlige kompetencer har mange lederposter der – og fordi øget ledelseskvalitet er vigtig for den fremtidige vækst.Louise Hahn er blevet udpeget blandt mere end 100 ledere, der har været i spil til prisen. Valget blev truffet af en professionel jury, som har taget afsæt i en undersøgelse foretaget blandt Djøfs medlemmer om, hvilke ledelseskompetencer de mener er afgørende for at nå resultater. Det kan du læse mere om på djoef.dk.

Kommentér
Del Twitter LinkedIn Facebook

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.