60 procent i arbejdstid - 70 procent i løn

27-04-2017
2 min.
Patricia Pedersen, HR-ansvarlig, Boston Consulting Group. PR-foto

Hos Boston Consulting Group kan med­arbej­derne skrue ned på arbejdstiden i kortere eller længere perioder for at få bedre balance i privatlivet.

For to år siden designede Boston Consulting Group en såkaldt fleksibilitetsmodel – et tilbud til de ansatte om at gå ned i tid i en periode efter behov.

En medarbejder kan fx vælge en model, hvor de går ned på 60 procent af normal arbejdstid, men med en løn på 70 procent, fortæller Patricia Pedersen, HR-ansvarlig i Boston Consulting Groups københavnerafdeling.

”På den måde tilbyder vi en pakke, hvor vores medarbejdere kan få frirum til familien eller til at forfølge private projekter eller interesser, men hvor de ikke bliver sat tilbage, når det gælder kompensation og karrieretrin.”

Hvem gælder modellen for? Hele verden, hele Norden eller kun i København?

”BCGs fleksibilitetsmodel er en del af et globalt initiativ og er derfor integreret i hele BCG. Det betyder, at den gælder på vores 85 kontorer verden over.”

Hvor mange benytter sig af ordningen i København?

”Pr. 100 ansatte ser vi typisk, at vi har tre til fire ansatte, som benytter sig af ordningen ad gangen. Det kan fx være, hvis en medarbejder kommer retur fra barsel og gerne vil have tid til at give familien en roligere hverdag.”

Hvad er fordelingen af kvinder og mænd, der benytter sig af den i København?

”Typisk har vi set, at størstedelen af medarbejderne på flex-ordningen var kvinder, men de mandlige ansatte viser mere og mere interesse, og der har været et par stykker igennem. Men det er dog stadig kvinderne, som ofte vælger ordningen for at skabe mere plads til familien.”

Hvorfor tilbyder I denne flex-ordning?

”Som global konsulentvirksomhed er vores medarbejdere vores vigtigste ressource. I takt med generationsskiftet og de unge talenter, vi ansætter, oplever vi et stigende behov for fleksibilitet og et stort ønske om at dyrke fritiden og investere i livskvalitet uden for kontoret. Og som arbejdsgiver er det selvfølgelig vores opgave at tilpasse os og imødekomme de ønsker, så vi hele tiden kan tiltrække de dygtigste talenter. Derudover oplever vi en kæmpe motivation og påskønnelse fra vores medarbejdere, som benytter sig af ordningen. De har masser af energi og gåpåmod, og det smitter af på deres arbejdsindsats. Vi gør meget ud af at holde på vores talentfulde folk, og derfor er fleksibilitet også en naturlig investering i vores medarbejdere.”

Kan man hoppe ind og ud af flex-ordningen, som det passer én bedst?

”Ja, flex-modellen er et kontinuerligt tilbud og kan bruges efter behov. Selvfølgelig kræver den lidt planlægning sammen med éns nærmeste leder i forhold til at få omstruktureret arbejdsopgaver, men
det har vi processer for.”

Har I planer om at justere eller udvide modellen?

”Fleksibilitet og work-life balance er et fast agendapunkt i vores HR-arbejde, og derfor diskuterer vi ofte udviklingsmulighederne.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.