Uddannelse skal give karrierehop

10-11-2017
1 min.

Jacob Quorp Matthiesen har øjnene rettet mod et beslutningstagerjob. En uddannelse i digital innovation skal klæde ham på til at påvirke Danske Banks prioriteringer.

Som projektleder i Danske Banks IT-afdeling i Aarhus sidder Jacob Quorp Matthiesen allerede med fingrene langt nede i udviklingen af apps og løsninger til kunstigt intelligente bank-services.

Som bindeled mellem forretning og IT konfronteres han dagligt med store og små digitale dilemmaer og problemstillinger.

”Jeg har fået en masse praktisk IT-viden, siden jeg tog springet fra at være bankrådgiver til at arbejde med digitale løsninger. Men der skal tilføres et bedre teoretisk fundament for, at jeg kan komme skridtet videre,” siger den 35-årige bankuddannede, der har en HD i ledelse og organisation fra Handelshøjskolen i Aarhus.

Derfor har Jacob Quorp Matthiesen valgt at tilmelde sig den nye uddannelse i Master of Digital Innovation, som udbydes på Aarhus Universitet.

”Jeg går efter to ting,” fortæller han.

”Jeg vil styrkes i at tænke kreativt og innovativt og i at kunne interagere med andre teams på medarbejderniveau. Begge dele er en forudsætning for at komme op på næste karrieretrin.”

For Jacob Quorp Matthiesen er diskussionen menneske kontra teknologi central i en tid, hvor medarbejdere i stigende grad kan blive erstattet af kunstige intelligenser og virtuelle robotter.”Der er konkurrencefordele ved de muligheder, der ligger i det digitale. Men har vi forstået værdien af menneskelig kontakt? Kan vi bevare noget, der ligner en personlig dialog, selvom det er en kunstig intelligens, der leverer servicen? Det er den slags spørgsmål, jeg gerne vil have bedre ballast til at håndtere,” siger han.

Selv er han ikke bekymret for at blive erstattet af en robot. Men han har svært ved at se, hvordan man som medarbejder kan klare sig uden digital efteruddannelse.

”Ligegyldigt hvor du befinder dig, handler det om interaktion mellem mennesker og IT. Min store interesse er, hvilke forandringer IT giver i forhold til vores kunder. Jeg vil gerne derhen, hvor mine beslutninger har større indvirkning på bankens prioriteringer,” siger Jacob Quorp Matthiesen.

Kommentér
Del Twitter LinkedIn Facebook

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.