Drop det perfekte online-image

08-11-2017
2 min.
Dina Hashem ser klare paralleller mellem onlive-livets krav om at fremstå perfekt og sit eget jurastudie, hvor det handler om altid at skulle præstere det optimale. Foto: Lars Bahl

Nutidens unge er den første generation, der er vokset op med sociale medier, men de tænker ikke over, hvad det rent faktisk indebærer. Dina Hashem og hendes forening Ung Forbindelse udfordrer de unge på, hvad de vil med deres digitale liv.

Gode karakterer og likes på sociale medier fylder enormt meget i unge menneskers liv. I en verden, hvor man konstant er online, kan man nemt komme til at tro, at der ikke eksisterer et liv udenfor. Men det gør der, påpeger Dina Hashem, der læser en kandidat i jura på Københavns Universitet. Hun har sammen med en gruppe unge startet fællesskabet Ung Forbindelse. 

Hvad er Ung Forbindelse?

”Vi er en forening, der gerne vil opløfte unge både offline og online. Unge mangler en platform at udtrykke sig på, og den platform skal Ung Forbindelse skabe. Styrken i vores gruppe er, at vi alle er unge i en alder fra 16 til 24, der ikke nødvendigvis har flere års foreningsarbejde med os i bagagen, men vi har den livserfaring at være ung og kende til det at være ung i dag.”

Hvad vil I gøre for at få unge til at tænke over deres digitale liv?

”Vi vil opstille nogle retningslinjer for at ændre attituden på sociale medier og lære unge at bruge dem til deres fordel ved at sætte fokus på, hvad der er det gode online-liv. Det første, vi har planlagt, er et arrangement, der hedder ’Hvad vil du med dit digitale liv?’ Her skal vi snakke med nogle innovative unge om både det negative og positive ved sociale medier. Derefter vil vi bruge vores erfaringer fra arrangementet og tage ud på skoler og inddrage skoleelever i diskussion.”

Hvad er det gode online-liv for dig?

”Det gode online-liv er for mig et fællesskab, der inspirerer, og et fællesskab, folk har lyst til at deltage i. Man kan nå ud til rigtig mange rigtig hurtigt på de sociale medier, men for at få folk til at bidrage til fællesskabet, skal vi huske at tale pænt og respektere hinanden.”

Hvad har Ung Forbindelse at gøre med det at være jurastuderende?

”Det her med, at man skal være perfekt på sociale medier, kan jeg genkende fra studiet. På første semester mærkede jeg det fysisk på egen krop, og jeg har set medstuderende bryde sammen op til eksamener, fordi de bare skal have det 12-tal. Ung Forbindelse handler også om at sige til unge, at de er gode nok, som de er, og at de ikke skal definere sig selv ud fra en karakter.

Hvordan får du tid til frivilligt arbejde ved siden af studiet?

”Hvis man virkelig vil noget, så finder man tid til det. Jeg har måttet ofre nogle aftaler med venner, men det er det værd, hvis man kan se, at det, man laver, har et formål. Og så har jeg taget to fag på dette semester i stedet for tre.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.