Hvordan hacker man advokatbranchen?

11-10-2017
2 min.
En række af deltagerne præsenterer deres resultater. Et af forslagene var en chatbot, der kunne besvare simple juridiske spørgsmål. PR-foto/Danske Advokater

En weekend uden søvn, med masser af junkfood og intens konkurrence er en af opskrifterne på at omstille advokat-branchen til en mere digital fremtid. Legaltech hackathon hedder fænomenet.

”Vi har slet ikke skraldespande nok til det her, de spiser rigtig meget pizza,” siger Ulrikke W. Krogbeck fra Danske Advokater, som er med til at arrangere Danmarks første legaltech hackaton. Flere stereotyper er da også opfyldt, da repræsentanter fra IT-branchen indtager Danske Advokaters kontorer.

Et hackathon er en begivenhed, hvor it-udviklere og folk fra en bestemt industri mødes for at samarbejde om nye løsninger til den pågældende industri: I dette tilfælde advokatbranchen. Over 48 timer skal deltagerne udvikle et nyt produkt til industrien og til slut præsentere og demonstrere deres idé.

De mest dedikerede deltagere gør også deres for at udvikle den bedste ide. Flere ofrer i løbet af weekenden muligheden for at gå i bad, og den gode nattesøvn byttes ud med junkfood og liggeunderlag for at give sig fuldt ud til konkurrencen.

Præmien er 25.000 kroner til den bedste ide, og efter første dags idépitching bliver der dannet syv hold. Og taler vi om stereotyper, er det syv hold bestående af 19 mænd og 6 kvinder.

Holdene skal over det næste døgn give hvert sit bud på løsninger til forskellige problemstillinger i advokatbranchen. Efter idégenereringen fredag skal de udvikle en demo, der kan illustrere deres idé. Det bliver fx til en app, der kan assistere med at finde den rigtige advokat til en juridisk problemstilling.

ID-kontrol vinder

Deltagerne ser tydeligvis udmattede ud, da det hele kulminerer søndag, hvor holdene har tre minutter til at præsentere deres idéer for publikum og en jury bestående af fire repræsentanter fra branchen.

Holdet Digital Identity, der har udviklet et program til indsamling og verificering af klienters ID, løber med førsteprisen.

”Idéen udsprang af erfaringer fra mit arbejdsliv, og så var det bare at få omsat mine tanker til noget kode,” siger Thomas Krüger fra vinderholdet, der til dagligt arbejder som advokat og partner i KLAR Advokater.Thomas Krüger, der er en af de få iført blazerjakke, stod for at komme med branche-input til holdet og sørge for, at hans holdkammerater forstod det work-flow, som advokatvirksomheder har.

”Jeg synes ikke, at det var nødvendigt for mig at ændre i min kommunikation. Jeg sørgede bare for, at de forstod mine tanker om branchen, og så stod programmørerne for at omsætte det til en fungerende demo,” siger han.

Har du nogen råd til andre advokater, der sidder og er nervøse for at skulle samarbejde med personer, der ikke nødvendigvis møder på arbejde i jakkesæt og slips?

”Tag kontakt til de her personer, og spring så bare ud i det. Det er den eneste måde, man kan komme videre på, så hvad holder én tilbage?”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.