Anmeldelse: En påmindelse fra virkeligheden

4.10.2017

af

Foto: PR-foto

Foto: PR-foto

Selv om karikaturen over den offentlige embedsmand indimellem gjorde ondt, så var det god underholdning efter en lang dag i statens tjeneste, skriver Jakob Hald, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens direktør.

Om Djøf med Løgn III

Standup komikeren Per Helge Sørensens tredje show handler om Christiansborg og statsadministrationen.

Per Helge gør det igen –  for tredje gang i træk. Får os djøfere til at smile og grine af os selv – og måske  også græde lidt indimellem. Man er i rigtig godt selskab i to stive timer, og humøret var i top, da Per Helge forlod scenen. Godt gået sådan en almindelig torsdag, hvor man møder op i lidt blandet humør efter en lang hård dag i statens tjeneste.

Vi djøfere mindes om, at forslag og fine rapporter er én ting, mens implementering er en anden og ofte noget vanskeligere disciplin. Der er et stykke vej fra vores små skriveborde på Slotsholmen og ud til den virkelighed, hvor tankerne for alvor bliver testet. Det er en disciplin, vi kan blive bedre til. Vi bliver også mindet om, at vores arbejde handler om at finde gode løsninger på svære problemer, og ikke om framing og spin. Men det er vi nu meget opmærksomme på, og det samme er vores politikere.

Og til alle jer ikke-djøfere: Min ledsager – som er folkeskolelærer – syntes, at Per Helge beskrev hendes hverdag ganske glimrende og satte spørgsmålstegn ved, om Per Helge overhovedet var en karikatur. Men det er han altså!!! Der er undersøgelser, som viser, at den offentlige administration i Danmark er relativt effektiv i forhold til andre lande. At vi ikke er plaget af korruption og nepotisme i særlig høj grad. At vores institutioner fungerer relativt godt osv. osv. Det svar, man så får, er at de undersøgelser jo også er lavet af djøfere, så who knows…

Men tak til Per Helge, der kunne trænge til at genlæse Kodeks VII. Til Oste Ole, der bremser de såkaldt visionære idéer med facts og indsigt. Der er heldigvis ret mange Oste Oler på Slotsholmen. Og også tak til Bente, der tvangsaktiveres, selv om hun er lam fra halsen og ned. Det var en fornøjelse.

Om Jakob Hald
Adm. direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Jakob Hald har lang erfaring fra staten, bl.a. har han været afdelingschef i Finansministeriet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Job
KL - Kommunernes Landsforening
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet