Talknuser med globalt udsyn

08-09-2016
2 min.

Interim manager Peter Leicht er overbevist om, at hans opgaver bliver mere globale i fremtiden.

Peter Leicht, 52, har arbejdet som interim manager for virksomheder som Infomedia, GEA, EY, KVH og Topsil i de seneste ni år, hvor han har samarbejdet med folk i Danmark, Sverige, Tyskland, USA og Fjernøsten.

Han er overbevist om, at interim-opgaver bliver mere globale fremover. Netop nu er han ved at afslutte en midlertidig opgave som CFO for den danske del af den globale koncern Jungheinrich.

”Virksomheden fik akut behov for hjælp i juli 2015, da økonomidirektøren opsagde sin stilling og forlod virksomheden med kort varsel. Nu har jeg fået genetableret og stabiliseret økonomifunktionen med backup fra økonomidirektøren i det irske søsterselskab,” fortæller han.

Opgaven lød oprindeligt på at videreføre de daglige rutiner i det danske datterselskab. Men virksomhedens udfordringer med at efterleve best practice for økonomistyring og rapportering gjorde arbejdet noget mere omfattende end først forventet.

Virksomhedsdoktoren

Virksomheden havde brug for særlige kompetencer inden for økonomi, regnskab og ledelse for at komme igennem den kritiske situation. Der var brug for at få udviklet nye standarder og sat struktur på økonomistyringen, månedsregnskab og rapportering.

Peter Leicht bliver kaldt talknuser og virksomhedsdoktoren, men han opfatter sig selv som en konstruktiv specialist, der tilfører innovation og sparring. Som interim manager overtager han opgaver med få dages varsel, og typisk får han ikke nogen introduktion til opgaven.

”Opstartsfasen er altid meget krævende, hvor evnen til at analysere og prioritere er altafgørende. Men det er fascinerende at få sat struktur på og implementeret og forankret nye fornuftige processer. Man bliver fagligt og ledelsesmæssigt udfordret,” siger han.

Opgaver i udlandet frister

Peter Leicht har aldrig haft en interim-opgave, der ikke er blevet forlænget. Opgaven hos Jungheinrich var planlagt til tre måneder, men blev forlænget til et år. Inden han kan sige farvel, skal han også nå at rekruttere virksomhedens nye regnskabschef. Desuden skal såvel regnskabschefen som virksomhedens nye CFO sættes ind i jobbet.En karrierevej som interim manager har ikke været et bevidst valg. Hans baggrund som revisor og robuste erfaring som økonomichef hos NCC, SEAS-NVE og TDC har ført til, at den ene opgave har taget den anden. Peter Leicht, der bl.a. er tilknyttet konsulentfirmaet Nexus Interim Management, går efter nye internationale opgaver i både Danmark og udlandet.

”Jeg kunne sagtens forestille mig at rejse ud og løse interim-opgaver i en kortere eller længere periode,” siger han.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.