Studiested afgørende for jobchance

25-08-2016
1 min.

Dit valg af universitetsby har stor indflydelse på, hvor hurtigt du kommer i job, viser ny undersøgelse.

Det kan godt være, at drømmestudiet er økonomi eller jura. Men det er absolut ikke ligegyldigt, hvor man vælger at studere, hvis man vil hurtigt i job efter kandidattitlen.

Der er nemlig tre gange større risiko for at blive ramt af længere tids ledighed, hvis en nyuddannet kommer fra én universitetsby frem for en anden. Det viser en ny analyse fra Akademikernes A-kasse.

Blandt økonomer fra Københavns Universitet er det kun syv pct., der risikerer at være ledige i mere end et halvt år efter endt uddannelse. For nyudklækkede økonomer fra Roskilde Universitet er risikoen næsten tre gange så stor (20 pct.), mens ledigheden blandt nyuddannede økonomer fra Aarhus Universitet udgør knap 11 pct.

Blandt jurister er der også stor variation. Her har kandidater fra Københavns Universitet 10 pct. risiko for stadig at være ledige et halvt år efter dimissionen, mens det gælder 24 pct. fra Syddansk Universitet og 15 pct. fra Aarhus Universitet. Dansk Erhverv peger på studie-relevant arbejde som én af forklaringerne.

”Ikke alle universitetsbyer har samme jobmuligheder for akademikere, og det betyder, at mange er nødt til at søge job andre steder i landet end den by, de har studeret i. Samtidig ved vi, at unge, der har studierelevant arbejde, står bedre, når de senere skal have job efter endt uddannelse,” siger Mette Fjord Sørensen, uddannelses- og forskningspolitisk chef, til Akademikernes A-kasses nyhedsbrev.

__

Kommentarer

KKarus

26.08.2016 kl. 23.12

Det er jo smukt, det eneste problem er jo bare, at man ikke kan studere økonomi på RUC, så det er noget vlære volapyk at fyre af.

Jeg antager, at i har sammenlignet politik og administration med økonomi? Det er to forskellige uddannelser, og førstnævnte er pendant til forvaltning og/eller statskundskab. Det er altså en fuldatændigt usaglig analyse at fremlægge.

Så i stedet for, at dele nonsens-statistik uden sagligt belæg, kunne i skrive ordentligt indhold. Det er det, vi er medlemmer af DJØF for, ikke fjolleri.

0 kommentarer
2
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Anne

23.10.2016 kl. 17.41

På Fyn er det endnu sværere at få job som jurist efter endt uddannelse, end det er at få et studiejob. Tanken kunne også være, om der bliver uddannet for mange jurister, som der ikke er brug for? 24 % ledige jurister 6 mdr. efter endt uddannelse, som tilfældet er for SDU-jurister er jo på ingen måde en holdbar situation, og med fremdriftsreformen øges tallet sikker blot. En ting er, at slå fast at det er sådan at det forholder sig - men er der nogen tiltag igang med at handle på det? At slå nyuddannede oven i hovedet med at søge mere, bredere, osv. nytter ikke, hvis arbejdet ikke er der. Har man slet ikke seriøst ovevejet, om der uddannes alt for mange jurister? På SDU er der jo både en fuldtids- og en deltidsuddannelse for jura BA, og jeg mener, at det alt ialt giver omkring 250 BA studerende i jura, hvor af man må formode, at størstedelen heraf også bliver kandidater en dag. Det er på Fyn, hvor der ikke i månedsvis har været et eneste job slået op, hvor der søges en jurist. (Jeg er jurist, så derfor er det lige tallene herfor, jeg har taget fat i).

0 kommentarer
0
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.